ZBOG LAŽNE VESTI JE HICIMA IZ "KALAŠNJIKOVA" PRESUDIO ZETU I UNUKU: Sudija pogrešio, poništena presuda za dvostruko ubistvo!

V. Đ.

02. 09. 2020. u 22:00

APELACIONI sud u Nišu poništio je presudu Višeg suda u Zaječaru i na ponovno suđenje vratio slučaj Nenada Ronića (64).

ЗБОГ ЛАЖНЕ ВЕСТИ ЈЕ ХИЦИМА ИЗ КАЛАШЊИКОВА ПРЕСУДИО ЗЕТУ И УНУКУ: Судија погрешио, поништена пресуда за двоструко убиство!

Foto: Privatna arhiva

On je marta ove godine nepravosnažno osuđen na 40 godina zatvora, jer je sredinom jula 2019. hicima iz automatske puške, u Knjaževcu, ubio zeta Jastreba Asanovića (38), nevenčanog supruga svoje ćerke Monike i svog unuka Ivana Ronića (19). Ovakva odluka je doneta jer je došlo do previda, pošto je u prvostepenoj presudi postupajući sudija napisao da su dve osobe tokom masakra zadobile potpuno identične povrede, što je, u praksi - nemoguće.

Nenad je tada, hicima iz "kalašnjikova", naneo teške povrede Romani Asanović (19), supruzi svog unuka Ivana, kojoj su meci ušli u predelu levog kuka i zaglavili se u telu, dok je svog drugog unuka Benjamina Ronića (15) rafalom "isekao" po nogama.

- Čuo sam da su se Nenadovi unuci po sinu i ćerki potukli - ispričao nam je tada očevidac Božin Simić. - Ivan je, navodno, tada udario svog brata od strica K. R. zbog čega je ovaj potražio pomoć u Hitnoj pomoći Zdravstvenog centra u Knjaževcu. Međutim, neko je Nenadu javio da mu je unuk po sinu preminuo, nakon čega je on došao u kuću svoje ćerke.

Nenad je tu napao ćerku da je njen sin ubio K. R. Monika je pokušala da ga ubedi da to nije istina, već da je u pitanju lakša ozleda, ali je otac nije slušao.

Foto: Privatna arhiva

Ubijeni Jastreb Asanović i Ivan Ronić

- Nenad je počeo da psuje i da govori kako će osvetiti unuka - nastavio je naš sagovornik. - Seo je u auto i odvezao se do kuće, odakle je uzeo automatsku pušku i vratio se kod ćerke. Mislim da je imao nameru da ih sve pobije.

 
BRZO UHVAĆEN

Nenad je odmah ubio Jastreba i Ivana, dok je Romanu i Benjamina teško ranio. Nakon što mu je Stefanović oteo pušku, Ronić je pobegao, ali je ubrzo uhvaćen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)