NIKO NAM NIJE JOŠ IZJAVIO SAUČEŠĆE: Neutešna porodica Bojana Miljkovića, koji je nastradao u fabrici "DŽonson elektrik"

J. ĆOSIN

28. 08. 2020. u 22:00

INSPEKTORI rada obavili su nadzor fabrike "Džonson elektrik" u kojoj je u sredu nešto posle 18 sati poginuo radnik Bojan Miljković (45), kada je u pogonu ove kompanije na njega pala presa teška oko šest tona.

НИКО НАМ НИЈЕ ЈОШ ИЗЈАВИО САУЧЕШЋЕ: Неутешна породица Бојана Миљковића, који је настрадао у фабрици Џонсон електрик

Bojan Miljković / Foto Privatna arhiva; fabrika Foto Južne vesti

Odmah nakon nesreće ustanovljeno je da je Miljković bio u radnom odnosu na neodređeno vreme od 2014. godine i to na poslovima održavanja presa. Iz Osnovnog javnog tužilaštva kažu da je izveštaj policije u pripremi i da se čeka da obave sve potrebne razgovore, nakon čega će odlučiti da li će biti preduzete neke mere.

Neutešna porodica kaže da ne shvataju kako je Bojan mogao da nastrada, niti kako je ta presa mogla da padne.

- Ode moj sin jedinac, šta da vam kažem. Neka vam kažu oni što treba, a što ćute. Moje dete je otišlo, nema ga više - rekla je majka nastradalog radnika Radunka, dodajući da ih niko iz firme nije pozvao da kaže da je Bojan stradao. - Jedna komšinica je javila da je videla na vestima za nesreću u Bokijevoj fabrici. Snaja je odmah počela da zove Bojana na telefon, ali joj se nije javljao. Tek posle dva sata je saznala. Tek oko 20.40 uspela je da čuje njegovog šefa i on joj je rekao da ništa dobro nema da joj kaže. Niko iz kompanije još nije došao da nas poseti i da izjavi saučešće.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je do nesreće došlo dok su radnici masivnu presu prebacivali na drugu lokaciju. Navodno je u jednom trenutku došlo do pomeranja neke pločice, pa je teška presa iskliznula i pala na Bojana, koji nije uspeo da se izmakne, za razliku od svojih kolega.

Iako je kompanija "Džonson elektrik" potvrdila da je došlo do nesreće u kojoj je poginuo radnik Bojan Miljković, prilikom preseljenja metalne prese, oni nisu želeli da iznose više detalja, sve dok se ne utvrde sve okolnosti.

Bojan je za sobom ostavio suprugu i dvoje dece - sina od osam i ćerku od četiri godine.

SAOPŠTENjE KOMPANIJE

U NEVERICI i sa sa velikom tugom potvrđujemo smrt Bojana Miljkovića usled nesreće prilikom preseljenja metalne prese u fabrici. Kompanija i nadležne lokalne vlasti započele su službenu istragu nesreće. U ovom trenutku ne možemo da damo više informacija o nesreći dok se svi detalji kako je do nje došlo ne razjasne. Čitav menadžment tim upućuje svoje najdublje i najiskrenije saučešće Bojanovoj porodici. Kompanija će im pružiti svu potrebnu podršku - navode iz kompanije "Džonson elektrik".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024