DETALjI NESREĆE KOD ŠAPCA: Mašinovođa pokušao da upozori nastradale supružnike, deca prebačena u bolnicu

Novosti online

25. 07. 2020. u 14:42

ДЕТАЉИ НЕСРЕЋЕ КОД ШАПЦА: Машиновођа покушао да упозори настрадале супружнике, деца пребачена у болницу

Foto: A.D.

U DIREKTNOM sudaru automobila i teretnog voza danas oko 10.30 sati, na pružnom prelazu u Zminjaku kod Šapca na licu mesta poginuli su muškarac i žena.

Kako smo nezvanično saznali, reč je o bračnom paru koji se sa decom vraćao iz Banje Koviljače kada je na njih, na prelazu bez rampe, naleteo voz.

Supružnici su ostali na mestu mrtvi, dok je dvoje dece prebačeno u bolnicu.

Kako je saopšteno iz "Infrastruktura železnice Srbije", sudar se dogodio u 10.55 sati, a putni prelaz je obezbeđen vertikalnom drumskom signalizacijom.

U saopštenju se navodi da je mašinovođa zvučnom signalizacijom najavljivao da voz prilazi putnom prelazu i počeo je da koči kada je primetio automobil na putnom prelazu, ali drumsko vozilo i pored svih znakova upozorenja nije na vreme uspelo da pređe prugu, navodi se u saopštenju. Na lice mesta izašli su pripadnici MUP-a, Hitne pomoći i železnice, a železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja utvrdiće sve detalje nesreće.

Teretna kompozicija sa praznim vagonima saobraćala je iz Radinca za Federaciju BiH, dok se putnički automobil kretao iz pravca Loznice. Srbija Kargo i Infrastruktura železnice Srbije izrazili su žaljenje zbog tragedije koja se dogodila i izrazili saučešće porodici nastradalih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Dr

25.07.2020. 17:00

Aman,ljudi,ŠTAJE OVO ? Pa zar nam nije dosta ove "korone" ? ZAŠTO SE NE VODI RAČUNA: GDE,KAKO,ŠTA ?Pa nismo život našli na ulici !TREBA SE PRED PUT U V E K POMOLITI BOGU ZA SREĆAN PUT I DA NAM ON JEDINI POMOGNE...