EPILOG UBISTVA U PORTI CRKVE: Marko Petković osuđen na 17 godina zatvora za ubistvo Saše Joksića - Asodi oslobođen

Novosti online

17. 07. 2020. u 11:54

VIŠI sud u Beogradu proglasio je danas krivim Marka Petkovića za ubistvo Saše Joksića, u dvorištu crkve u Vraniću pre pet godina, i osudio ga na 17 godina zatvora.

ЕПИЛОГ УБИСТВА У ПОРТИ ЦРКВЕ: Марко Петковић осуђен на 17 година затвора за убиство Саше Јоксића - Асоди ослобођен

Foto: Arhiva VN

Sudsko veće je ocenilo da je Petković bio svestan svoga dela, i da je ono zabranjeno i nije prihvatilo njegovu odbranu da je Joksića ubo u nužnoj odbrani jer je bio napadnut, s obzirom da ako neko prihvata da voljno učestvuje u sukobu ne može da se poziva na nužnu odbranu.

Petkoviću je juče produžen i pritvor koji može da važi do odlaska na izdržavanje kazne, s obzirom da je već jednom, kad je pušten u kućni pritvor, pobegao, pa je pravosudnim organima bio nedostupan godinu i po dana.

Podsetimo, na dan crkvene i seoske slave, Ilindan, 2. jula 2015. godine, Petković i Joksić su se sukobili u dvorištu crkve. Prvo su se posvađali, pa je počelo guranje, da bi onda Petković iz džepa izvuko nož i ubo Joksića dva puta u grudi, a njegovog prijatelja Dragana Jovanovića u stomak. Posle toga je sa društvom pobegao, a uhvaćen je nekoliko dana kasnije.

Uz Petkovića je u ovom postupku bio optužen i Ivan Asodi, isto za teško ubistvo u saizvršilaštvu, ali je on oslobođen pošto je tužilaštvo pre 156 dana odustalo od krivičnog gonjenja, jer za njega nije bilo dokaza.

Foto: Arhiva VN

Petković i Asodi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)