LIDLOV LOGISTIČKI CENTAR U LAPOVU – INVESTICIJA VREDNA 70 MILIONA EVRA

Promo

21. 05. 2021. u 16:00

Kompanija Lidl Srbija započela je pre nekoliko dana radove na izgradnji novog, drugog po redu, Logističkog centra u Lapovu.

ЛИДЛОВ ЛОГИСТИЧКИ ЦЕНТАР У ЛАПОВУ – ИНВЕСТИЦИЈА ВРЕДНА 70 МИЛИОНА ЕВРА

Foto: Promo

Kako je na događaju povodom postavljanja kamena temljeca rečeno, ovaj logistički centar će sa svojih 57 hiljada kvadratnih metara, biti veći od onog u Novoj Pazovi. O značaju investicije po domaću privredu, govorio je direktor centralnih usluga u ovoj kompaniji Dragan Čigoja.

  • Kolika je vrednost investicije i koliko ljudi će dobiti radna mesta u novom Logističkom centru kompanije Lidl Srbija?
  • U pitanju je značajna investicija od oko 70 miliona evra, čiji rezultat će biti savremeni Logistički centar završen u narednih 12 meseci. Pored značaja za poslovanje naše kompanije, ova investicija važna je i za domaću privredu, jer će upravo u Lapovu biti zaposleno oko 250 novih kolega. Svakako bih istakao i činjenicu da će tokom izgradnje biti angažovane isključivo domaće građevinske kompanije.

  • Kolike kapacitete će imati Logistički centar u Lapovu i koje delove naše zemlje će pokrivati?
  • Naš Logistički centar u Lapovu prostiraće se na 57 hiljada kvadratnih metara i imaće kapacitet za skladištenje više od 35.000 paletnih mesta sa 5 temperaturnih režima i 130 utovarnih i istovarnih rampi. Od jeseni naredne godine, sveži i kvalitetni proizvodi iz Logističkog centra u Lapovu svakodnevno će stizati na police Lidl prodavnica širom Centralne i Južne Srbije.

  • Prilikom ceremonije postavljanja kamena temeljca, pominjali ste ekološke benefite Logističkog centra. Na koji se to način Lidl Srbija pobrinula da sačuva životnu sredinu u Lapovu i okolini?
  • Kao društveno odgovorna kompanija, Lidl, pored ekonomskih uvek sagledava i ekološke aspekte, pa tako ni Logistički centar u Lapovu nije izuzetak, već samo nastavak naše redovne prakse. Mnogo je ekoloških oblasti o kojima smo vodili računa i kojima će tek biti reči kada naredne godine otvorimo vrata našeg drugog po redu Logističkog centra, ali, jedna od stvari koju bih posebno istakao je da će na krovu budućeg logističkog centra biti postavljeni solarani paneli, iz kojih će se objekat delimično snabdevati energijom, štedeći na taj način potrošnju električne energije

     

    Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

    Pratite vesti prema vašim interesovanjima

    Novosti Google News

    Komentari (0)

    ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a