REČ PLUS Jakov Milatović obećava: Bićemo Srbima dobri domaćini

V. KADIĆ

17. 05. 2021. u 10:20

TURISTI iz Srbije su za Crnu Goru i više od gostiju. Mnogi od njih imaju i rodbinu i nekretnine u Crnoj Gori i uvek su više nego dobrodošli.

РЕЧ ПЛУС Јаков Милатовић обећава: Бићемо Србима добри домаћини

Foto Arhiva Novosti

Srbija zaista ima veliko učešće u broju turista iz regiona, ali i celog sveta. Nažalost, prethodne godine usled zatvaranja granica, koje je primenila bivša vlast, državljani Srbije su bili sprečeni da dođu u Crnu Goru i provedu odmor ovde. Mogu sa sigurnošću da kažem da je nova vlada odlučila da tu grešku ispravi, pa ove godine turisti iz Srbije bez ikakvih ograničenja mogu doći kod nas.

Ovo, u razgovoru za "Novosti", poručuje ministar ekonomskog razvoja u Vladi Crne Gore Jakov Milatović, uz napomenu da očekuje veliki broj turista iz Srbije, regiona i Rusije.

- Protekli prvomajski i vaskršnji praznici su pokazali da je turistima iz regiona nedostajao odmor u Crnoj Gori, a mi smo pokazali da smo spremni da dočekamo goste. Cilj nam je da turistima iz okruženja maksimalno olakšamo dolazak na more, ali isto tako i da zaštitimo ono što je najvažnije u ovom momentu, a to su javno zdravlje i ljudski životi.

MERE DALE REZULTATE

MERE koje je Vlada Crne Gore pažljivo donosila i sprovodila dale su rezultate. Broj zaraženih je pao ispod dve hiljade, a broj oporavljenih iz dana u dan raste. U odnosu na ostale konkurentne turističke destinacije, Crna Gora beleži veliki pad broja novoobolelih.

Uvedene su olakšice za ulazak u Crnu Goru. Nije potreban ni PCR test, što znači da je ulazak slobodan za turiste iz Srbije.

- Nije potreban ni antigenski test, a ni potvrda o vakcinaciji.

Šta u slučaju pojave virusa korona kod turista?

- Doneli smo zdravstveno-sigurnosni protokol kojim će se rukovoditi kako turistički poslenici, tako i sami gosti, a čijom adekvatnom primenom možemo pravovremeno da reagujemo u slučaju pojave zaraženog gosta. U tom slučaju, građani Srbije imaju pravo na lečenje za koje ništa ne plaćaju. Razloga za brigu nema. Crna Gora je ozbiljna destinacija, bićemo dobri domaćini i odgovorno ćemo se ponašati prema gostima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Rade

17.05.2021. 12:12

Gosti koji dolaze u Crnu Goru ne traže ništa besplatno. Sve plaćaju. Jedino traže besplatan osmeh i lepu reč za goste od kojih zaradjujete. Nije teško biti fin.