ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE DA PRATI RUDARSKE AKTIVNOSTI: Mihajlovićeva razgovarala sa potpredsednikom "Ziđina"

E.B.T.

12. 05. 2021. u 12:45

POSEBNO je važno da sve rudarske aktivnosti budu praćene brigom o zaštiti životne sredine u lokalnim zajednicama, jer je to jedini način da imamo održivo i zeleno rudarstvo u Srbiji.

ЗАШТИТА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ ДА ПРАТИ РУДАРСКЕ АКТИВНОСТИ: Михајловићева разговарала са потпредседником Зиђина

Foto: Arhiva Novosti

Ovo je danas istakla ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović tokom sastanka sa potpredsednikom "Ziđin majning grupe" Šenom Šaojengom. Teme razgovora su bile investicije ove kompanije u Srbiji i zaštiti životne sredine tokom rudarskih aktivnosti.

-Verujem da zajedničkim radom možemo biti još efikasniji, jer želimo da kompanije i projekti koji su za nas strateški važni budu uspešni - kazala je ministarka.

Šaojeng je istakao da "Ziđin" Srbiju smatra jednom od ključnih zemalja za svoje poslovanje. On je zahvalio ministarki na podršci u efikasnoj realizaciji projekata kompanije.

Na sastanku je razgovarano i o aktivnostima u vezi sa izgradnjom rudnika bakra i zlata "Čukaru Peki", uključujući rešavanje pitanja napajanja električnom energijom, razvojnim planovima kompanije u Srbiji, rešavanju problema zagađenja reke Pek, kao i problema koje lokalno stanovništvo ima usled rudarskih aktivnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)