STIŽE I PRVIH 30 EVRA: Evo kada kreće isplata građanima

Tanjug

10. 05. 2021. u 10:49 >> 11:28

ZA 1.122.787 radnika danas smo uplatili drugu polovinu minimalne zarade iz trećeg paketa pomoći privredi i građanima za ovu godinu, kaže ministar finansija Siniša Mali.

СТИЖЕ И ПРВИХ 30 ЕВРА: Ево када креће исплата грађанима

Foto: Printskrin

On za Tanjug navodi da se za ovu pomoć prijavilo 230.805 privrednih subjekata, što fizičkih što pravnih lica i podseća da ukupna vrednost paketa iznosi 266 milijardi dinara.

- Ovo je još jedna potvrda koliko nam je država jaka kao i da svako obećanje koje damo u dan i dinar ispunimo. Prošle nedelje je za naše najstarije sugrađane isplaćeno po 30 evra pomoći, a u petak i za one koji primaju socijalnu pomoć ili su pod upravom zavoda za kaznene sankcije - kaže Mali.

Prema njegovim rečima u sredu počinje i isplata prvih 30 evra građanima koji su se za pomoć prijavili.

- Očekujem da ćemo već prvog dana isplatiti novac za najmanje 630.000 građana a onda ćemo u narednih par dana isplatiti novac i ostalima - kaže Mali.

Podseća da prijava za pomoć traje do 15. maja i navodi da odmah nakon toga sledi isplata pomoći za naše sugrađane na teritoriji Kosova i Metohije, kojima će, uključujući i decu biti isplaćeno po 100 evra a za nezaposlene po 200 evra.

- Do kraja meseca sledi i isplata druge rate od po 600 evra po autobusu za autoprevoznike. Dakle, do sada smo ispunili svako obećanje, a tako će biti i nadalje, jer ima novca - kaže Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere