SRBIJA JE DOBRO MESTO ZA ULAGANJE: Vučić prezadovoljan zbog otvaranja nove fabrike - Ponosan sam na to što smo pobedili u velikoj konkurenciji

Tanjug

24. 04. 2021. u 13:22

SRBIJA je dobro mesto za ulaganje i korejska kompanija "Kjungšin Kejbl", koja je danas otvorila fabriku u Smederevskoj Palanci, izborom naše zemlje, u konkurenciji više zemalja, nije pogrešila, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

СРБИЈА ЈЕ ДОБРО МЕСТО ЗА УЛАГАЊЕ: Вучић презадовољан због отварања нове фабрике - Поносан сам на то што смо победили у великој конкуренцији

Foto: Tanjug/T.R.

On je, na ceremoniji otvaranja fabrike, koja će do kraja 2022. Zaposliti 700 radnika, istakao da će ta kompanija mnogo doprineti Podunavskom okrugu, Smederevskoj Palanci, Velikoj Plani, celoj Srbiji.

Zahvalio je korejskom ambasadoru na pomoći i podršci, i izrazio uverenje da će u narednom periodu biti još korejskih investicija .

Srbija je, poručio je, dobro mesto za ulaganje, a Južna Koreja zemlja od koje možemo mnogo da naučimo, jer je za poslednjih 30 godina, postala "azijski tigar", čudo, i podigla se iz pepela, tako da možemo da se ugledamo na njih, njihovu posvećenost, navike.

- Pored Albanije, Bugarske i Turske, izabrali ste Srbiju i niste pogrešili. Mi ćemo se boriti za vaš dugoročni ostanak u našoj zemlji i želimo vam veliki profit. Verujem da, kada budete širili proizvodnju, nećete ni razmišljati o drugim zemljama, jer mi želimo da budemo partneri i u narednom periodu - istakao je predsednik Srbije.

Vučić je napomenuo da je Smederevska Palanka poznata još od rimskog doba kada je tu prolazio put od Rima do Konstantinopolja, zatim drum za vreme Otomanskog carstva, najstarija pruga u Srbiji između Beograda i Niša...

Predsednik napominje da je tu nekada bila Goša, nekadašnji industrijski gigant, ali da je mnogo toga uništeno bilo u prethodnom periodu i da je sada vreme kada se sve vraća na svoje mesto.

Podsetio je da je država već izradila put između Velike Plane i Smederevske Palanke, gde se i nalazi nova fabrika, kao i da je ostalo da se izgradi i 18 kilometara puta između Smederevske Palanke i Azanje i Selevca, zatim put ka Mihajlovcu, put ka Topoli i druge lokalne puteve.

- Danas možemo da radimo sve te puteve, ne samo ovde, već širom Srbije - rekao je Vučić dodajući da tome doprinose i novootvorne fabrike koje posluju u Srbiji.

Kaže da u novoj fabrici radi 63 odsto ljudi iz Smederevske Palanke i 30 odsto iz Velike Plane. Ponovo je ukazao da je najveći problme što se malo dece rađa.

- Ako se rodi 281 dete, a umre 784, to nema veze sa odlaskom iz zemlje. Ko će onda da nam radi u fabrikama, molim ljude da povedemo računa o tome i da pokušamo da imamo više dece, svuda po Srbiji.

Zahvalio je korejskim prijateljima na poverenje u Srbiju i istakao da Srbija želi još više korejskih investitora u našoj zemlji.

Čestitao je i radnicima koji su za manje od šest meseci napravi fabriku, koja sada izgleda veličanstveno.

- Ne mogu da sakrijem svoju radost, kada god otvoramo fabrike i pogone, čak i onda kada to drugi ne žele to da primete i primećuju samo loše stvari. Ali, rezultat se uvek vidi i ne može da se sakrije. Ponosan sam što smo u velikoj konkurenciji uspeli da pobedimo i da dovedemo tok korejskog investitora u Srbiju.

Vučić je istakao da će prihodi od te kompanije puno značiti za razvoj Smederevske Palanke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (16)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna