VEĆ STIGLO 35.000 PRIJAVA: Veliko interesovanje građana za priključivanja na gasovod na 36 rata, evo koliko će plaćati mesečno

V. M.

22. 04. 2021. u 08:35

ZA jeftinije uvođenje gasa po ceni od 780 evra na 36 rata, već se prijavilo 35.000 građana.

ВЕЋ СТИГЛО 35.000 ПРИЈАВА: Велико интересовање грађана за прикључивања на гасовод на 36 рата, ево колико ће плаћати месечно

Foto: D. Dozet

U "Srbijagasu" kažu da na lageru već imaju 25.000 setova za priključke za gas i već ove nedelje počinje instalacija opreme zainteresovanim domaćinstvima.

Troškovi mogu da se plate na 36 mesečnih rata bez kamate, a iznos za PDV, koji ulazi u cenu od 780 evra, plaća se avansno, u roku od tri dana od izdavanja računa. Ostatak se deli na 36 jednakih mesečnih rata, a prva dospeva osam dana od trenutka zaključenja ugovora. Kompanije koje daju opremu, kao i sertifikovane projektantske firme takođe će obezbediti građanima da njihove usluge plate na 36 rata.

- Rata za uvođenje gasa biće otprilike 20 evra. Mislim da svako, bez obzira na to gde živi, može mesečno da preuzme neki dodatni posao i zaradi taj novac i da to neće opteretiti porodične budžete - kaže direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović.

Bajatović kaže da je prioritet kada je reč o gasifikaciji Beograda, zbog velikog zagađenja u glavnom gradu i očekuje da taj posao bude završen do 2022. godine.

"MIŠLEN" ČEKA GAS

ZAVRŠETAK gasifikacije kompletne industrijske zone u Pirotu, omogućiće i novu veliku investiciju u tom gradu. Kompanija "Mišlen" planira izgradnju velike fabrike pneumatika, a da bi to bilo moguće neophodno je da do jula naredne godine dobiju gas.

- Koliki je značaj gasifikacije može se videti na primeru postavljanja 1,8 kilometara novog gasovoda koji smo postavili za Večnu vatru na Groblju oslobodilaca u Beogradu. Na tu liniju priključili smo tri hale i jednu toplanu. Kao rezultat toga, prošle godine je potrošeno 12.000 tona mazuta manje nego inače.

Na redu je i završavanje gasovoda u Valjevu, Loznici, Leskovcu, Vranju, Pirotu. Za ubrzanu gasifikaciju u budžetu Srbije obezbeđeno je 169 miliona evra. Trenutno je na gasovod priključeno oko 300.000 domaćinstava, u planu je da taj broj do kraja naredne godine dostigne 550.000. Gasifikacija je najdalje odmakla u Vojvodini koja je, sa izuzetkom nekoliko sela, gotovo sto odsto pokrivena gasovodnom mrežom.

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri