POČINJE REKONSTRUKCIJA AUTO-PUTA: Direktor "Koridora" potpisao ugovor sa izvođačem

Z. R.

30. 03. 2021. u 14:23

DIREKTOR "Koridora Srbije" Aleksandar Antić danas je sa predstavnikom konzorcijuma "Vojput - Groma Hold" Goranom Jankovićem, potpisao Ugovor za poboljšanje državnog puta Horgoš - Novi Sad.

ПОЧИЊЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА АУТО-ПУТА: Директор Коридора потписао уговор са извођачем

Foto Arhiva

Radovi će obuhvatiti desnu stranu auto-puta iz pravca granice sa Mađarskom. "Koridori Srbije" su investitor na ovom projektu, a konzorcijum "Vojput - Groma Hold" je izvođač radova.

Ovaj projekat podrazumeva poboljšanje puta na dve poddeonice, ukupne dužine od 40 kilometara. Deonica auto-puta nalazi se u blizini grada Subotice i opština Kanjiža i Bačka Topola i sastavni je deo postojećeg autoputa E-75.

- "Koridori Srbije" nastavljaju sa realizacijom projekata od posebnog značaja za Republiku Srbiju. Rekonstrukcija 40 kilometara auto-puta od Horgoša ka Novom Sadu, predstavlja značajno unapređenje bezbednosti učesnika u saobraćaju, kao i bolju povezanost Srbije sa susednim zemljama. Očekujemo da će radovi početi već u aprilu mesecu ove godine - rekao je direktor Antić.

Radovi će se finansirati iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, a vrednost koštaće 11,8 miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)