MINISTARKA MATIĆ NAJAVLJUJE: U 500 sela do kraja 2023. stiže brzi internet

Tanjug

25. 03. 2021. u 20:57

SKUPŠTINA Srbije usvojila je večeras Zakon o potvrđivanju Ugovora o zajmu (Projekat izgradnje širokopojasne komunikacione infrastrukture u ruralnim predelima) između Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj.

МИНИСТАРКА МАТИЋ НАЈАВЉУЈЕ: У 500 села до краја 2023. стиже брзи интернет

Foto: Tanjug

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić rekla je ranije da će zahvaljujući kreditu Evropske banke za obnovu i razvoj od 18 miliona evra oko 80.000 domaćinstava u 500 seoskih naselja do kraja 2023. dobiti širokopojasnu komunikacionu infrastrukturu za brzi internet.

Ugovor o zajmu EBRD predviđa period raspoloživosti sredstava od tri godine od datuma potpisivanja ugovora odnosno do kraja 2023. godine, što je i rok za završetak projekta.

Sredstva će se isplaćivati u tranšama čiji je minimalni iznos 100.000 evra, a period dospeća zajma je do 15 godina, uključujući i grejs period od tri godine.

Prva rata se plaća 22. decembra 2023. godine, a poslednja rata 22. juna 2035. Godine

Poslanici su potvrdili i Odluku 1/2019 ESAA Zajedničkog komiteta od 31. jula 2019. godine o uspostavljanju Zajedničkog evropskog vazduhoplovnog područja, koji je podnela Vlada Srbije, a koja će omogućiti da Direktorat i ostali nadlezni organi očuvaju i unaprede sigurno i bezbedno odvijanje vazdušnog saobraćaja.

Za zamenika Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti za oblast zaštita podataka o ličnosti izabrana je diplomirana pravnica Sanja Unković iz Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)