ZBOGOM RUPAMA NA PUTEVIMA: Javno preduzeće "Putevi srbije" najavilo rekonstrukciju saobraćajnica, novi asfalt na 288 kilometara

Z. R.

27. 02. 2021. u 11:30

RUPE na asfaltu trebalo bi da nestanu do kraja godine sa 15 deonica na srpskim drumovima. Javno preduzeće "Putevi Srbije" planira da u narednih deset meseci pokrene javne nabavke za pojačano održavanje deonica državnih puteva u dužini od ukupno 288 kilometara.

ЗБОГОМ РУПАМА НА ПУТЕВИМА: Јавно предузеће Путеви србије најавило реконструкцију саобраћајница, нови асфалт на 288 километара

Foto K. Mihajlović

Reč je o Projektu rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja, koji se sprovodi u saradnji sa međunarodnim kreditorima, Evropskom investicionom bankom i Evropskom bankom za obnovu i razvoj.

Predviđeno je pojačno održavanje deonice od obilaznice kod Valjeva preko Kaone do Kosjerića od 21,1 kilometara. Neimari će raditi i na trasi između Merošine i Prokuplja, odnosno mesta Orljane, a ovaj put je dug oko 11,5 kilometara. U planu su i radovi na potezu od Beloljina preko Kuršumlije do Rudara. Ovde će putari morati da izliju 24,2 kilometara novog asfalta.

Foto P. Milošević

Nadležni najavljuju tendere i za rekonstrukciju deonice državnog puta Svilajnac, odnosno Crkvenac do Glogovca u opštini Medveđa u dužini od 14,8 kilometara. Radiće se i u Sjenici na potezu od devet kilometara od Karajukića Bunara do Sušice. Vojvođani bi do kraja godine trebalo da se provozaju rekonstruisanom deonicom između Zrenjanina i Ečke od 8,69 kilometara.

OD PARAĆINA DO ALEKSINCA

JAVNO preduzeće "Putevi Srbije" raspisaće tendere i za radove na auto-putu Beograd-Niš na dve deonice. Radovi su najavljeni na trasi između petlji Paraćin i Ražanj u dužini od 24,8 kilometara u levoj kolovoznoj traci. Za pojačano održavanje predviđena je i deonica petlja Ražanj - petlja Aleksinac dužine 23,7 kilometara u levoj kolovoznoj traci.

Do kraja godine biće izabrani izvođači radova i za put Raška - Novi Pazar od Kosovske Mitrovice do Banje u dužini od 17,89 kilometara. Predviđeni su radovi na 22,2 kilometra puta u opštini Kosjerić, od mesta Varda do Požege, kao i između Ivanjice i - Sjenice.

Foto V. N.

 

Radiće se i na deonicama od Radujevca kod Negotina do Mokranja na granici između Srbije i Bugarske. Novim asfaltom voziće se oni koji koriste put Babušnica-Svođe u dužini od 19,5 kilometara. Planirana je i obnova 21,4 kilometra puta od Ćuprije do Despotovac, kao i potez od granice kod Kovina preko Ralje do Orljena kod Požarevca i dužini od 33,1 kilometar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)