ZBOGOM RUPAMA NA PUTEVIMA: Javno preduzeće "Putevi srbije" najavilo rekonstrukciju saobraćajnica, novi asfalt na 288 kilometara

Z. R.

27. 02. 2021. u 11:30

ЗБОГОМ РУПАМА НА ПУТЕВИМА: Јавно предузеће Путеви србије најавило реконструкцију саобраћајница, нови асфалт на 288 километара

Foto K. Mihajlović

RUPE na asfaltu trebalo bi da nestanu do kraja godine sa 15 deonica na srpskim drumovima. Javno preduzeće "Putevi Srbije" planira da u narednih deset meseci pokrene javne nabavke za pojačano održavanje deonica državnih puteva u dužini od ukupno 288 kilometara.

Reč je o Projektu rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja, koji se sprovodi u saradnji sa međunarodnim kreditorima, Evropskom investicionom bankom i Evropskom bankom za obnovu i razvoj.

Predviđeno je pojačno održavanje deonice od obilaznice kod Valjeva preko Kaone do Kosjerića od 21,1 kilometara. Neimari će raditi i na trasi između Merošine i Prokuplja, odnosno mesta Orljane, a ovaj put je dug oko 11,5 kilometara. U planu su i radovi na potezu od Beloljina preko Kuršumlije do Rudara. Ovde će putari morati da izliju 24,2 kilometara novog asfalta.

Foto P. Milošević

Nadležni najavljuju tendere i za rekonstrukciju deonice državnog puta Svilajnac, odnosno Crkvenac do Glogovca u opštini Medveđa u dužini od 14,8 kilometara. Radiće se i u Sjenici na potezu od devet kilometara od Karajukića Bunara do Sušice. Vojvođani bi do kraja godine trebalo da se provozaju rekonstruisanom deonicom između Zrenjanina i Ečke od 8,69 kilometara.

OD PARAĆINA DO ALEKSINCA

JAVNO preduzeće "Putevi Srbije" raspisaće tendere i za radove na auto-putu Beograd-Niš na dve deonice. Radovi su najavljeni na trasi između petlji Paraćin i Ražanj u dužini od 24,8 kilometara u levoj kolovoznoj traci. Za pojačano održavanje predviđena je i deonica petlja Ražanj - petlja Aleksinac dužine 23,7 kilometara u levoj kolovoznoj traci.

Do kraja godine biće izabrani izvođači radova i za put Raška - Novi Pazar od Kosovske Mitrovice do Banje u dužini od 17,89 kilometara. Predviđeni su radovi na 22,2 kilometra puta u opštini Kosjerić, od mesta Varda do Požege, kao i između Ivanjice i - Sjenice.

Foto V. N.

 

Radiće se i na deonicama od Radujevca kod Negotina do Mokranja na granici između Srbije i Bugarske. Novim asfaltom voziće se oni koji koriste put Babušnica-Svođe u dužini od 19,5 kilometara. Planirana je i obnova 21,4 kilometra puta od Ćuprije do Despotovac, kao i potez od granice kod Kovina preko Ralje do Orljena kod Požarevca i dužini od 33,1 kilometar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)