NAJPOTREBNIJE MOBILNE KUĆE: U Privrednoj komori Srbije održan sastanak čelnika Beograda sa srpskim privrednicima za pomoć u Hrvatskoj

A. VOJINOVIĆ

16. 01. 2021. u 07:10

NA inicijativu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića u Privrednoj komori Srbije (PKS) održan je sastanak sa predstavnicima najvećih srpskih industrijskih i građevinskih firmi da bi zajedno pomogli porodicama u zemljotresom razorenim opštinama Petrinja i Glina, a kasnije i obnovu razrušenih kuća.

НАЈПОТРЕБНИЈЕ МОБИЛНЕ КУЋЕ: У Привредној комори Србије одржан састанак челника Београда са српским привредницима за помоћ у Хрватској

Foto Beoinfo

Sastanku su prisustvovali Marko Čadež, predsednik PKS i mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije.

- Grad Beograd je obezbedio 100.000 evra koji su uplaćeni na račun Mitropolije, a nekoliko beogradskih kompanija na inicijativu Grada obezbedilo je još 100.000 evra - naveo je Vesić.

- Za celokupnu sumu kupljene su mobilne kuće koje se dopremaju sukcesivno u Glinu i Petrinju. To je prva pomoć onima koji su ostali bez krova nad glavom. Sada prikupljena sredstva, posredstvom Mitropolije biće prosleđena ugroženim porodicama. Naša mitropolija ne deli ljude po nacionalnoj osnovi i pomaže svima, a naša je obaveza da pomognemo kako bi pomoć došla do ljudi kojima je ona zaista i potrebna.

Zbog hladne zime stanovnicima Petrinje, Gline i Majskih Poljana trenutno je najpotrebniji privremeni smeštaj, a kada se tlo konačno smiri i ne bude novih potresa krenuće se sa obnovom. Predsednik PKS Marko Čadež je istakao su se ujedinili privatni sektor, Grad Beograd i SPC, koja zaista zna gde i kome je pomoć najpotrebnija. Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije zahvalio se Beogradu i PKS na pomoći i podršci.

- Zemljotres iza sebe ostavlja biblijsku sliku. Gotovo svaka kuća je oštećena, mnoge su i porušene. Ugroženi su i hramovi, a mi episkopi iz Hrvatske smatramo da je sada pomoć najpotrebnija onima koji su ostali bez kuća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GLOBALNI FORUM O ETICI VEŠTAČKE INTELIGENCIJE: Ka razumevanju i upravljanju novim izazovima