VLADA UVELA RED ZA UVOZNIKE VINA: UPS o ograničenju za kupovinu po povlašćenom tretmanu

E.B.T.

17. 12. 2020. u 15:38

ODLUKOM Vlade Srbije kojom su raspoređene kvote za uvoz vina iz Evropske unije po preferencijalnim stopama za 2021. godine uvodi se red na našem tržištu i omogućava ravnopravna konkurencija svim učesnicima bez obzira na njihovu veličinu.

ВЛАДА УВЕЛА РЕД ЗА УВОЗНИКЕ ВИНА: УПС о ограничењу за куповину по повлашћеном третману

Foto N. Skenderija

Ovo je izjavio direktor Unije poslodavaca Srbije, Srđan Drobnjaković, ističući da je UPS zadovovoljna što je prihvaćena njihova incijativa.

Početkom decembra Vlada je donela odluku da ograniči količinu vina koju može iz EU da kupi jedan uvoznik, što je bilo predmet osporavanja u prethodnom periodu. Time je rešena komplikovana situacija na našem tržištu o kojoj su "Novosti" već pisale, a nastala je nakon što je jedan trgovinski lanac u junu otkupio 70 odsto celokupne godišnje kvote i tako onemogućio druge trgovce da do kraja godine uvoze ovo piće po povlašćenom tretmanu.

Ukupna kvota za uvoz vina iz EU u 2021. godini iznosi 2,5 miliona litara i podeljena je na četiri jednake jvartalne količine od po 625.000 litara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)