RAZDVAJANJE DELATNOSTI DO KRAJA GODINE: Ministarka Mihajlović o reformisanju "Srbijagasa"

E.B.T.

26. 11. 2020. u 13:49

РАЗДВАЈАЊЕ ДЕЛАТНОСТИ ДО КРАЈА ГОДИНЕ: Министарка Михајловић о реформисању Србијагаса

Zorana Mihajlović

"TRANSPORTGAS" i distribucija gasa moraju biti potpuno odvojeni od "Srbijagasa" i to mora da se završi do kraja godine.

Reformisanje javnih preduzeća, pre svega u energetskom sektoru, mora brzo da se desi, a to znači odvajanje delatnosti u pravom smislu reči. Ovo je danas istakla potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović nakon obilaska radova na adaptaciji brodske prevodnice na HE "Đerdap 1".

- "Trasportgas" mora biti potpuno odvojen od "Srbijagasa", distribucija gasa mora biti odvojena od "Srbijgasa" - rekla je Mihajlović. - Nije to samo zato što smo se obavezali direktivama i našim članstvom u Energteskoj zajednici. To je zbog toga što je to dobro za naš gasni sektor. Tako će preglednost poslovanja izgledati potpuno drugačije.

Ona je naglasila da gasni sektor treba da nam donosi profit, kao što profit treba da nam donosi i EPS. To nije lako za EPS, ocenjuje ministarka, imajući u vidu cenu električne enerije, ali, kako dodaje, ima i drugih stvari koje moraju da se poprave u EPS, na čemu će se raditi.

- Vremenski to mora biti dosta brzo, što se "Srbijagasa" tiče ja se nadam mora biti već do kraja godine završeno - zaključila je Mihajlović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Miša

26.11.2020. 22:54

Šta se krije iza toga? Verovatno priprema da se proda profitabilni deo zainteresovanim strancima, već viđeno? Od JP Pošta odvojiše telefoniju u "Telekom", sada od "Telekoma" "Supernovu"... a Pošta neka nosi pisma i propada?????