STRATEŠKO PARTNERSTVO MERKATOR-S I HEMOFARMA: Zdravoteke u više od 100 IDEA, RODA i Merkator prodavnica

Novosti online

14. 09. 2020. u 13:30

IDEA prodavnice, Roda marketi i Merkator hipermarketi dobijaju Zdravoteke.

СТРАТЕШКО ПАРТНЕРСТВО МЕРКАТОР-С И ХЕМОФАРМА: Здравотеке у више од 100 ИДЕА, РОДА и Меркатор продавница

Foto: Igor Gregović

Na posebno označenim policima, u više od 100 maloprodajnih objekta širom Srbije, u ponudi se od sada nalaze proizvodi farmaceutske kompanije Hemofarm, i to vitamini, minerali, dijetetski suplementi, sirupi i drugi preparati koji se nalaze u slobodnoj prodaji.

Ponudom u Zdravotekama, kao i posebnom ponudom u IDEA Organik prodavnicama, Merator-S kupcima nudi širok asortiman, mogućnost nabavke „na jednom mestu“, sa posebnim akcentom na proizvode koji prate trend zdravog načina života.

Strateškim partnerstvom sa Hemofarmom, Merkator-S pravi još jedan važan iskorak u saradnji sa domaćim proizvođačima i dobavljačima, ovog puta iz farmaceutske industrije, kojim će proširiti asortiman za oko 200 proizvoda, od kojih je 60 odsto proizvedeno u Srbiji. 

- Mi smo u potpunosti fokusirani na domaće proizvode i ovakvo strateško partnerstvo sa vodećom farmaceutskom kompanijom u Srbiji - Hemofarmom, deo je naše strategije kao nacionalnog maloprodajnog lanca koji 97 odsto ukupne vrednosti asortimana obezbeđuje kod domaćih proizvođača i dobavljača. Naše partnere čine 90 odsto kompanija iz Srbije i logično je da Hemofarm sa našom kompanijom uđe u ovako ozbiljan projekat. Zdravoteka je važan korak u susret željama naših potrošača da sve što zatreba nađu na jednom mestu, u jednoj prodavnici. Uvek spremni na nove i inovativne korake, veoma smo ponosni što smo učinili još jedan, veoma značajan za Merkator-S i Hemofarm, a pre svega za naše kupce - istakla je Violeta Kovačević, generalni direktor kompanije Merkator-S.

Pored 16 dobavljača čiji proizvodi čine ponudu Zdravoteke, strateški partner kompanije Merkator-S u ovom projektu je najveći regionalni proizvođač lekova i preparata, kompanija Hemofarm.

- Veoma je važno što je Merkator-S prepoznao značaj farmaceutske industrije za društvo i da u saradnji sa Hemofarmom želi da ponudi Zdravoteku širokom krugu potrošača. Reč je o nečemu što je svetski trend i što omogućava da naši proizvodi, u domenu preventive, budu dostupni još većem broju građana u maloprodajnim objektima Merkator-S kompanije. Srećni smo da imamo priliku da sa jednim od najvećih retail lanaca u Srbiji, koji je lider u postavljaju novih standarda u maloprodaji, inoviramo praksu i donesemo nove i šire mogućnosti za naše potrošače - izjavio je generalni direktor kompanije Hemofarm, dr Ronald Zeliger.

Zdravoteka je otvorena u više od 100 IDEA, Roda i Merkator prodajnih mesta širom Srbije, a plan je da do kraja godine bude sastavni deo ponude u još 50 prodavnica. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije