DOGODINE AUTO-PUTEM DO PRELJINE DO POŽEGE: Ministarka Mihajlović obišla radove u Čačku

V. I.

03. 09. 2020. u 13:43

DEONICA auto-puta od Preljine do Požege, koja je u punom jeku, trebalo bi da bude puštena u saobraćaj do kraja sledeće godine.

ДОГОДИНЕ АУТО-ПУТЕМ ДО ПРЕЉИНЕ ДО ПОЖЕГЕ: Министарка Михајловић обишла радове у Чачку

Foto: V.I.

Ovo je prilikom obilaska radova u Čačku najavila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, koja je bila u pratnji kineskih izvođača iz kompanije "CRBC".  


Znamo koliko je teška ova deonica i najvažnija stvar je dobra međusobna koordinacija svih nas. Jako su važni ovi radni sastanci na terenu. Uspeli smo da zajednički rešimo brojne stvari koje su vezane za izgradnju i plan je da deonica bude završena do kraja sledeće godine. To će biti od izuzetnog značaja za povezivanje čitavog regiona. Danonoćno bdijemo nad ovim, jer znamo koliko je važan ovaj putni pravac za sve naše građane – kazala je ministarka Mihajlović.

Izgradnjom deonice od Preljine do Požege, saobraćaj u Čačku biće dodatno rasterećen, a brojni meštani imaće ekonomske benefite.

Foto: V.I.

 

- Za ceo ovaj kraj autoput „Miloš Veliki“ je od velikog značaja, ovom saobraćjnicom u Parmencu dnevno prođe čak 16.000 vozila, a izgradnjom ove deonice, protok vozila biće mnogo lakši i brži. Od izuzetnog značaja će biti u za razvoj turizma i privrede, a već nam je posle nekoliko decenija stigao prvi strani investitor. Izgradnjom i Moravskog koridora Čačak će postati najveće saobraćajnoj čvorište – rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović, koji je zajedno sa ministarkom obišao radove.


Najveći izazov kineskim radnicima je kako savladati planinu Jelicu. Upravo tu su najintezivniji radovi poslednjih dana na probijanju dva tunela Munjino brdo i Laz koji će, kada budu završeni, biti najduži u Srbiji i to 2.800 i 2.900 metara.
Ministarka Mihajlović je naglasila da se osim na zapadu radi i u svim drugim delovima Srbije i istakla da će sledeće godine Kruševac biti spojen sa Preljinom, izgradnjom 27 kilometara Moravskog koridora.

Trenutno na 63.000 gradilišta radi više od 7.000 radnika, jer je za nas jako važno da svaki deo Srbije bude jednako razvijen. Građani treba da znaju da mi za njih danonoćno radimo, kako bi obezbedili najbolje uslove za život – zaključila je ministarka Mihajlović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina