MINISTAR MALI PODSEĆA: Još tri dana za prijavljivanje za subvencije za prelazak na novu fiskalizaciju

Novosti onlajn

28. 01. 2022. u 13:06

MINISTAR Siniša Mali podsetio je danas poreske obveznike da je krajnji rok za prijavljivanje za subvencije za prelazak na novu fiskalizaciju 31. januar.

МИНИСТАР МАЛИ ПОДСЕЋА: Још три дана за пријављивање за субвенције за прелазак на нову фискализацију

Foto: Instagram

Ostalo je još tri dana da se obveznici fiskalizacije prijave za subvencije za nove fiskalne uređaje, koji su im potrebni kako bi mogli da pređu na e-fiskalizaciju. To možete da učinite i tokom predstojećeg vikenda.


- Prethodno je potrebno prijaviti lokacije poslovnog prostora i poslovnih prostorija, putem portala @poreska_uprava ePorezi. Lokacije je do sada prijavilo skoro 125.000 obveznika, a za subvencije se prijavilo 115.000 obveznika.

- Takođe, potrebno je da putem servisa za fiskalizaciju, autorizovane osobe traže izradu bezbednosnih elemenata za određeni PIB i određeni poslovni prostor koji su prijavili. Važno je da obveznik naruči bezbednosni element kada je spreman za efiskalizaciju, odnosno kada zna koji fiskalni uređaj će koristiti.

- Kada je reč o fiskalnim uređajima, Poreska uprava je do sada odobrila preko 100 elemenata elektronskog fiskalnog uređaja, a na adresi purs.gov.rs nalazi spisak elemenata i proizvođača, kako bi se obveznici odlučili koji fiskalni uređaj će koristiti.

- Pozivamo vas da u što kraćem roku ispunite obaveze koje su propisane Zakonom o fiskalizaciji, kako biste na što brži i jednostavniji način prešli na novi model e-fiskalizacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GLOBALNI FORUM O ETICI VEŠTAČKE INTELIGENCIJE: Ka razumevanju i upravljanju novim izazovima