AUTO-PUTEM DO PAKOVRAĆA DO NOVE GODINE? Pri kraju radovi na deonici “Miloša Velikog” krozu čačansku kotlinu

V. I.

24. 12. 2021. u 17:56

RADOVI na deonici auto-puta “Miloš Veliki”, od Preljine do Pakovraća u Čačku, su pri kraju, tako da se očekuje da će se prvi automobili ovuda provozati već za nekoliko dana, možda, čak, i pre Nove godine.

АУТО-ПУТЕМ ДО ПАКОВРАЋА ДО НОВЕ ГОДИНЕ? При крају радови на деоници “Милошa Великog” крозу чачанску котлину

Foto: V. I.

Cela trasa je potpuno asfaltirana, postavljena je vertikalna signalizacija, kao i zaštitna ograda, a završava se i naplatna rampa na petlji u Pakovraću, odakle će se, dok ne bude završena čitava deonica do Preljine, vozila uključivati na Ibarsku magistralu dalje ka Ovčar Banji.

Po rečima Zorana Bojovića iz čačanske kompanije „Unipromet", koja se bavi proizvodnjom i postavljanjem zaštitnih ograda, na celoj trasi auto-puta postavljena je zaštitna ograda kakva se postavlja i na putevima u Nemačkoj. Najveća zaštita je na mostovima, a ograda može da izdrži i udar šlepera pri velikoj brzini i pod punim teretom.

Izgradnja deonice auto-puta od Preljine do Pakovraća rasteretiće se obilaznica oko Čačka i magistralni put, pa će konačno Čačani moći da odahnu od svakodnevnih saobraćajnih gužvi, kilometarskih kolona, posebno tokom vikenda i u vreme praznika. Takođe, smanjiće se i broj saobraćajnih nesreća, koje su na ovom putu česta pojava.

Inače, celokupna deonica auto-puta od Preljine do Požege, dužine 30,96 kilometara, jeste jedna od najzahtevnijih trenutno u našoj zemlji i na njoj je svakodnevno angažovano gotovo 1.000 radnika, koji su do sada uspeli i da o prodru u planinu Jelicu, kroz koju će prolaziti dva tunela - “Laz” i “Munjino Brdo”, oba dugačka od po oko 2,8 kilometra, koji će ujedno biti i najduži u našoj zemlji.

BONUS VIDEO - DOGAĐAJ NA KOJI SE ČEKALO DECENIJAMA: Pre dve godine otvoren je auto-put "Miloš Veliki"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

DOK SVETSKI DUG RASTE, NAŠ PADA Mali poručio: Srbija je svetski rekorder po rastu BDP-a