PUTIN SRBIJI DAJE NAJPOVOLJNIJU CENU GASA U EVROPI?! Dačić otkrio šta očekuje od sastanka Vučića i ruskog lidera

Novosti online

21. 11. 2021. u 22:14

PREDSEDNIK Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da očekuje da će rezultat posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Moskvi biti da ćemo imati najpovoljniju cenu gasa u Evropi.

ПУТИН СРБИЈИ ДАЈЕ НАЈПОВОЉНИЈУ ЦЕНУ ГАСА У ЕВРОПИ?! Дачић открио шта очекује од састанка Вучића и руског лидера

Foto: EPA

To očekivanje je prema njegovim rečima utemeljeno i na obećanjima koje je ruska strana davala u razgovorima sa srpskim zvaničnicima poslednjih nekoliko meseci.

Dačić je istakao i da privilegovana cena nije povezana samo sa prijateljskim odnosima Srbije i Rusije nego i sa ekonomskim odnosima i zajedničkim projektima započetim pre nekoliko godina.

- Iz prethodnog ugovora koji sada ističe, videlo se koliko je važno da se cena dugoročno ugovori. Dugoročno ugovaranje sa Gaspromom je za nas od životne važnosti - naglasio je on u emisiji "Hit tvit" na TV Pink.

Dačić je rekao da, iako će energetika svakako biti najvažnija tema razgovora Aleksandra Vučića sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, ona neće biti i jedina.

Kako je istakao, dvojica predsednika razgovaraće i o krizi u regionu, situaciji na Kosovu i Metohiji, pritiscima na Republiku Srpsku, o čemu se prema njegovim rečima razgovaralo i sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom.

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (28)