VUČIĆ: Dobili smo ponude za fabriku u Lučanima, ali nećemo da je prodajemo

Tanjug

12. 10. 2021. u 12:00

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je danas da je namenska industrija Srbije značajno napredovala, ističući da je država po prvi put dobila ponude iz inostranstva za fabriku namenske u Lučanima, ali da država ne želi da je proda.

ВУЧИЋ: Добили смо понуде за фабрику у Лучанима, али нећемо да је продајемо

Foto: Đ. Marković

Vučić je, u obraćanju novinarima na Sajmu naoružanja, rekao da je zadovoljan zbog velikog broja gostiju iz inostranstva, koji su učestvovali na Samitu kojim se obeležava 60 godina od osnivanja Pokreta nesvrstanih, ali i zbog brojnih izlagača iz drugih zemalja.

- Ovde je 25 preduzeća iz Rusije, najveće kineske kompanije, najznačajnije zapadne kompanije, evropska preduzeća, iz Francuske, Italije… To pokazuje da raste značaj Sajma naoružanja u Beogradu - ukazao je Vučić.

Dodao je da je zadovoljan svime što rade Ministarstvo odbrane, Vojska Srbije, posebne institucije, naučne, Jugoimport SDPR sa svojim novitetima.

- Moramo da idemo u korak sa svetom, u predviđanju da budemo ponekad i ispred svih, a čini se da uspevamo u tome - konstatovao je Vučić.

Predsednik je rekao i da se ove godine predstavlja najviše noviteta iz domaće namenske industrije, koja je, kaže, značajno napredovala i dalje će se unapređivati - proizvodi FAP-a, Zastave, iz fabrika iz Trstenika, Užica, Zemuna, Lučana.

- Prvi put iz inostranstva smo dobili više ponuda, hoće da kupe namensku iz Lučana, ali nismo zainteresovani za prodaju - poručio je Vučić.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)