VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA GRAĐANE! Nema više čekanja u redu, na eUpravi tri nove usluge

Tanjug

31. 07. 2021. u 10:53

NA portalu eUprava dostupne su tri nove usluge koje omogućuju da se sa samo nekoliko klikova elektronski dobije uverenje da se protiv fizičkog i pravnog lica ne vodi krivični postupak, kao i da pravno lice nije osuđivano.

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ! Нема више чекања у реду, на еУправи три нове услуге

Foto: V. Danilov

Nove usluge razvili su Vlada Srbije, Ministarstvo pravde i Kancelarija za IT i eUpravu sa ciljem da se građanima olakša pribavljanje tih dokumenata.

Predstavljanju usluge e-Uverenje u Drugom osnovnom sudu u Beogradu prisustvovala je premijerka Ane Brnabić koja je rekla da se uvođenjem novih usluga dodatno olakšava život građanima i da država treba da služi kao servis građanima 24 sata svakog dana u godini.

- Građani više ne moraju da izlaze sa posla i čekaju u redovima ispred sudova da bi dobili potrebna dokumenta, država će im u svakom trenutku pružiti tu uslugu - rekla je Brnabićeva.

Naglasila je da je država završila ogroman posao i da su nove usluge veoma važne, jer kako kaže unapređuju efikasnost sudstva i uporedila to sa značajem eRecepta u zdravstvu.

- Ovim se smanjuje administrativni i birokratski posao kako bi zaposleni u sudovima mogli da se bavi i drugim stvarima i da tako podižu efikasnost pravosuđa - navela je premijerka.

Predstavljanju usluge eUverenje prisustvovali su ministarka pravde Maja Popović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović i predsednica Drugog osnovnog suda Tatjana Jeremić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)