PARE ZA VAKCINU OD 15. JUNA: Od noćas počelo prijavljivanje imunizovanih građana za državnu podršku od 3.000 dinara

S. B.

01. 06. 2021. u 07:30

VAKCINISANI građni Srbije sinoć od ponoći mogu da se prijave za državnu pomoć u iznosu od 3.000 dinara. Prijava je moguća na sajtu Uprave za trezor, pmi.trezor.gov.rs. Uslov je da su primili makar jednu dozu zaključno sa 31. majem, ili su se do ovog roka prijavili.

ПАРЕ ЗА ВАКЦИНУ ОД 15. ЈУНА: Од ноћас почело пријављивање имунизованих грађана за државну подршку од 3.000 динара

Foto N. Skenderija

Za ove poslednje rok za vakcinaciju je sedam dana i tada i oni mogu da dobiju pomoć. Za pare se mogu prijaviti svi državljani stariji od 16 godina, koji su vakcinu primili na teritoriji naše zemlje. Za novac je moguće "konkurisati" do 15. juna, a isplata finansijske podrške se očekuje u drugoj polovini meseca.

Građani se i za ovu pomoć prijavljuju na isti način kao i do sada. Na portalu Uprave za trezor treba da unesu svoj jedinstveni matični broj, broj lične karte i izaberu banku u kojoj imaju otvoren račun, odnosno u kojoj treba da im se otvori namenski, ukoliko nemaju tekući račun.

Ministar finansija Siniša Mali u ponedeljak je pojasnio da se za ovu meru podrške vakcinisanim građanima penzioneri ne prijavljuju, dok za lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija prijavu podnosi Uprava za izvršenje krivičnih sankcija:

- Naglašavam da se korisnici socijalne pomoći prijavljuju za 3.000 dinara za vakcinisane građane. Od petka, 4. juna, počeće sa radom kontakt-centar za prijavu telefonom, a broj će biti objavljen pred početak njegovog rada. Prijavljivanje za 3.000 dinara podrške imunizovanim građanima biće moguće do 15. juna, dok će isplate biti realizovane odmah po završetku prijavljivanje. Želimo da što pre razvijemo kolektivni imunitet i da što veći broj građana primi vakcinu protiv virusa korona. Zato smo i izašli sa ovom merom kojom želimo da nagradimo sve koji su primili makar jednu dozu vakcine - rekao je ministar.

Foto N. Skenderija

U junu će biti isplaćena poslednja, treća rata u vrednosti od polovine minimalne zarade za pomoć privredi, kao i treća od šest rata podrške auto-prevoznicima.

- Sve mere podrške koje sprovodimo isplaćujemo bez dana kašnjenja, kao što smo i obećali, a tako će se nastaviti i ubuduće - rekao je Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ UŠAO U NBA ISTORIJU: Denver slavi, niko nikada kao Srbin!