UPOZORENJE VOZAČIMA: Intenzivni pljuskovi otežavaju vožnju, normalizovan saobraćaj na obilaznici oko Beograda

Tanjug

17. 05. 2021. u 18:52

U VEĆEM delu zemlje vreme je oblačno, mestimično sa kišom, a u Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Beogradu i Šumadiji mogući su intenzivni pljuskovi koji u velikoj meri mogu otežati vožnju, saopšteno je danas iz AMSS.

УПОЗОРЕЊЕ ВОЗАЧИМА: Интензивни пљускови отежавају вожњу, нормализован саобраћај на обилазници око Београда

Foto: Tanjug

Pojačan intenzitet saobraćaja očekuje vozače na gradskim saobraćajnicama dok se na auto-putevima i najfrekventnijim putnim pravcima saobraćaj odvija regularno, umerenim intenzitetom, navodi se u saopštenju.

NORMALIZOVAN SAOBRAĆAJ NA OBILAZNICI, GUŽVE NA GRANICI

Na Obilaznici oko Beograda, od tunela "Straževica" ka Bubanj Potoku, saobraćaj je normalizovan nakon usporenog odvijanja, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije.

Kako se navodi, na Obilaznici oko Beograda će se sutra i u sredu ovijati radovi na čišćenju tunela Železnik, Lipak, Straževica, kao i objekata, na deonici kružni tok Resnik - Surčinska petlja, i to u utorak 18. maja od 7 do 16h, u smeru ka Novom Sadu, a u sredu 19. maja od 07 do 16h, u smeru ka Nišu.

U zoni radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem.

Na auto-putu E-75, do 30.6.2021.g, zbog izvođenja radova na uklapanju Kraka 3 sa novoizgrađenom petljom "Bubanj Potok", u smeru ka Nišu, izmenjen režim saobraćaja od bivše naplatne stanice "Bubanj Potok" do skretanja za IKEA (petlja "Tranšped").

Saobraćaj se u smeru ka Nišu odvija voznom i preticajnom saobraćajnom trakom desnog kolovoza auto-puta, kao i preticajnom trakom suprotnog smera Niš-Beograd, dok se saobraćaj u smeru ka Beogradu odvija zaustavnom i voznom saobraćajnom trakom.

Na auto-put E-75, redovni, periodični, servisni pregledi tunelske opreme i sistema u tunelu "Manajle", vršiće se u utorak 18. maja, od 9 do 17h. Biće obustavljen saobraćaj u desnoj cevi tunela "Manajle", a za to vreme saobraćaj će se odvijati dvosmerno kroz levu cev tunela.

Na putu Pirot-Kitka doći će do periodičnih obustava saobraćaja do 26. oktobra, od 8 do 11h, i od 14 do 17h, zbog izvođenja radova na pojačanom održavanju.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 17:15, na prelazu Horgoš, teretna motorna vozila na izlazu iz zemlje čekaju 150 minuta, na Kelebiji 240 minuta, na Batrovcima 180 minuta, a na graničnom prelazu Šid 300 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)