ČEKAJU SE GOSTI IZ SRBIJE: Kišno jutro u najpopularnijem srpskom letovalištu

J.S.

15. 05. 2021. u 10:14 >> 10:16

PRVOG dana od kako je zvanično počela turistička sezona u jednom od najpopularnijih letovališta za srpske turiste na Egejskom moru Paraliji, sve je još uvek u znaku priprema.

ЧЕКАЈУ СЕ ГОСТИ ИЗ СРБИЈЕ: Кишно јутро у најпопуларнијем српском летовалишту

Foto: J.S.

Iako kako se čini na graničnom prelazu Evzoni, kolone turista stižu u Olimpijsku regiju uglavnom je reč o individualnim putovanjima, a među prvim turistima su uglavnom građani sa juga Srbije, a među njima i oni koji poseduju nekretnine u Grčkoj.

Ovog jutra u Paraliji pada kiša, ali polako ovo letovalište otvara svoja vrata za goste. Otvorene su neke prodavnice, restorani su počeli sa radom, dok će oni željni kupanja morati da sačekaju lepše vreme.

Grci sa kojima smo razgovarali kažu da su spremni za goste, ali da i dalje prate upustva koja dobijaju o merama prevencije. Ono što je evidentno je to da se Grci pridržavaju mera prevencije. U ovoj zemlji je inače na snazi obavezno nošenje maski na otvorenom i zatvorenom prostoru, osim u baštama restorana i na plažama.

Danas se očekuju predstavnici agencija koji prave dogovor o zakupu vila i hotela. Iako je u više navrata najavljivano da će Grčka otvoriti svoje granice za turiste, nisu ugovarane ponude.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)