NAJBOLJI PRIJATELJI ŽIVOTINJA: Kompanija "Novosti" uručila nagradu firmi "Superlab" koja je najviše učinila za dobrobit ljubimaca (FOTO)

Š. MAROVIĆ

20. 04. 2021. u 14:42

KOMPANIJA "Novosti", Kinološko društvo Novi Beograd i televizijska emisija Pet friendly su peti put dodelili nagradu Animal`s best friend.

НАЈБОЉИ ПРИЈАТЕЉИ ЖИВОТИЊА: Компанија Новости уручила награду фирми Суперлаб која је највише учинила за добробит љубимаца (ФОТО)

Foto: N. Skenderija

Ovog puta priznanje je pripalo kompaniji Superlab iz Beograda. Ovogodišnji laureat vredno priznanje dobio je zbog donacije novog aparata za inhalacionu anesteziju Veterinarskoj klinici u okviru Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.

Nagradu je u ime kompanije "Novosti" Perici Markoviću, direktoru Vetlab-a, jednog do sektora Superlab-a, uručio pomoćnik glavnog urednika za revijalna izdanja Dragan Vićanović. Događaju je prisustvovao i predsednik Kinološkog društva Novi Beograd Goran Šarenac, koji je istakao da je prvi put priznanje dodeljeno firmi.

- Superlab je apsolutno zaslužio da se ovaj pehar nađe u njihovim vitrinama, zbog izuzetnog doprinosa brizi o životinjama - kaže Šarenac. - Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu doniran je aparat sa integrisanim anesteziološkim ventilatorom, odnosno respiratorom, i spada u najsavremenije takve aparate u svetu. Ova donacija izuzetno pomaže da se nastavi trend osavremenjivanja nastave na ovoj visokoobrazovnoj ustanovi i obuci studenata i profesora. Ovime se obezbeđuje bolje i kvalitetnije izvođenje anestezije životinja.

Pomoćnik glavnog urednika kompanije "Novosti" za revijalna izdanja Dragan Vićentijević poželeo je mnogo sreće i napretka u radu preduzeću Superlab iz Beograda.

- Čestitam na ovom velikom priznanju, apsolutno ste ga zaslužili vašim odnosom prema brizi o životinjama - ističe on. - Radi se o jednom sofisticiranom aparatu, a mene izuzetno raduje da je doniran visokoobrazovnoj ustanovi, gde će studenti moći da se edukuju i usavršavaju svoje znanje. U ovom teškom trenutku uvek je dobro imati ovakav aparat, kako bi životinjska medicina napredovala. Zaslužili ste mnogo više od ove nagrade, ali nadam se da će vam ona dati vetar u leđa za dalje uspehe.

DOPRINOS DOBROBITI ŽIVOTINjA

NAGRADA Animal`s best frend dodeljuje se pojedincu ili organizaciji koja je svojim ukupnim radom u godini za nama najviše doprinela dobrobiti životinja u našoj zemlji. Do sada su prestižno priznanje osvajali volonterska organizacija Animal Rescue Serbia, udruženja "Beta" i "Šapica 011".

Direktor Vetlab-a Perica Marković ističe veliku zahvalnost kompaniji "Novosti" što je prepoznala trud i rad zaposlenih i njihovu pomoć u unapređenju uslova studiranja.

- Kompanija je osnovana 1993. godine i bavi se uvozom i distribucijom medicinske, laboratorijske, veterinarske opreme, kao i one za kontrolu hrane - kaže Marković. - Imali smo akcije i za vreme poplava u Obrenovcu, pomažemo Veterinarski fakultete u Beogradu i Novom Sadu, sve azile i društva koja se bave zaštitom životinja. Nagrada je jedna vrsta satisfakcije i potvrda da smo na pravom putu i smeru. Trenutno pokrivamo područje Srbije i Bosne i Hercegovine, a plan je da obuhvatimo sve zemlje bivše Jugoslavije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna