PETOGODIŠNJA MIA PONOVO OPERIŠE KIČMU U TURSKOJ U PONEDELJAK: Majka apeluje za pomoć da se prikupi bar polovina novca za operaciju

Z.R.

17. 04. 2021. u 23:30

MILENA Žikić, majka petogodišnje Mie iz Paraćina, koja se sa devojčicom nalazi u Istanbulu još od polovine marta, kada je Mia na klinici “Ažibadem” hitno operisana zbog ciste na kičmi i početka sepse kao posledice kovida, objavila je na društvenim mrežama da su lekari klinike najavili da će Mia biti ponovo operisana u ponedeljak.

ПЕТОГОДИШЊА МИА ПОНОВО ОПЕРИШЕ КИЧМУ У ТУРСКОЈ У ПОНЕДЕЉАК: Мајка апелује за помоћ да се прикупи бар половина новца за операцију

Foto Z.Rašić

Njoj bi trebalo da budu vraćeni implanti koji su morali da budu izvađeni pre oko mesec dana zbog infekcije opasne po život.

- Prema nezvaničnim informacijama, nova operacija, halotrakcija i mesec dana ležanja u bolnici koštaće nas oko 60.000 evra, pa vas molim da šerujete ovaj post da ga vidi što više ljudi, ako možemo da sakupimo novac da uplatimo bar polovinu troškova. Molim sve dobre ljude koji su u mogućnosti da nas podrže u našoj borbi za Miino srećnije detinjstvo – apelovala je devojčicina majka.

Kako su “Novosti” u više navrata pisale, zbog kifoskolioze velikog stepena ova umilna devojčica još ne može samostalno ni da sedi, stoji, a kamoli da hoda, a krivi kičmeni stub ugrozio je njen mentalni razvoj i funkcionisanje inutrašnjih organa, zbog čega je ona prvi put operisana prošle jeseni na klinici u Turskoj. Uz kičmu ugrađeni su joj implanti koji su je držali pravom. Međutim, devojčica je imala tu nesreću da se inficira virusom korona, a kao posledica preležanog kovida pojavila joj se cista duž kičme, zbog čega je pre mesec dana ponovo hitno operisana i implanti su izvađeni kako bi se izlečila infekcija.

- Posle poslednje operacije Mia na glavi nosi takozvanu halotrakciju – metalni obruč sa tegovima koji joj izdužuju kičmu i ne dozvoljavaju da se ona vrati u staro stanje sad, kad nema implanta. Njeno stanje se stabilizovalo i sada treba novom operacijom da se implanti vrate i kičma ponovo ispravi, kako bi se nastavilo se lečenjem prekinutim zbog kovida – rekla je ranije njena majka Milena.

Za finansijsku pomoć ovoj porodici za lečenje deteta otvoreni su još ranije računi preko Fondacije “Budi human”, na koje su moguće uplate, kao i putem sms. U humanitarnu akciju uključila se i lokalna zajednica uz koordinaciju Doma omladine i animiranje kulturno-umetničkih i sportskih društava. Novca, nažalost, još uvek nema dovoljno, pa je akciju potrebno nastaviti. 

Pomoć Mii

POMOĆ PUTEM SMS I RAČUNA

Da bi se što pre sakupio novac za novu operaciju, najjednostavnije je upisati 608 i poslati SMS na 3030. Računi za uplatu su: dinarski: 160-533494-94, devizni: 00-540-0002852.8; IBAN: RS35160005400002852867; SWIFT/BIC: DBDBRSBG.

v

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN OBRAZOVANJA: Učenje za trajni mir