DOKTOR KON ODGOVORIO NA VAŽNO PITANJE: Da li možemo da se zarazimo od vakcine sa mrtvim virusom - ovo je istina!

Novosti online

11. 04. 2021. u 17:20

ČLAN Kriznog štaba epidemiolog Predrag Kon naveo je u emisiji “Osvrt” na TV B92 da je u Srbiji od početka vakcinacije zabeležen samo jedan slučaj tromboze. Kon navodi da je taj jedan slučaj besmisleno upoređivati sa brojevima ljudi koji dnevno umire u našoj zemlji od virusa korona.

ДОКТОР КОН ОДГОВОРИО НА ВАЖНО ПИТАЊЕ: Да ли можемо да се заразимо од вакцине са мртвим вирусом - ово је истина!

Foto: Printscreen

– To je potpuno besmisleno upoređivati. Vi kada birate vakcinu birate zaštitu, a ako ne birate vakcinu birate zarazu – rekao je Kon u emisiji.

Upitan o tome da li vakcina koja se bazira na mrtvom virusu korona može da zarazi osobu koja ju je primila, Kon kaže da je to nemoguće i da virus ne može da oživi ako je uništen.

– To je priča kao da li neko može da oživi mrtvog čoveka – ističe član Kriznog štaba.

Govoreći o vakcinaciji trudnica, Kon kaže da neki lekari preporučuju, ali da država ne može da stane iza toga jer nema još dovoljno podataka. Ističe da će se te preporuke pojaviti vrlo brzo, jer je potrebno da se jedan deo vakciniše i da se na osnovu rezultata definišu preporuke.

– Ovako kada neko primi, preuzima isključivo odgovornost sam, kao i lekar – kaže Kon.

Doktor Kon je podsetio da je u toku nedelja imunizacije i pozvao roditelju da vakcinišu svoju decu protiv zaraznih bolesti kako se ne bi stvorili uslovi za neku novu epidemiju starih bolesti, koje nam posle ovoga, kako kaže, nimalo nisu potrebne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)