KRIJUMČARILI ZEMLJAKE: Tužilac traži pritvor za Pakistance

Vladimir Mitrić

06. 04. 2021. u 11:09

DEŽURNI tužilac Tužilaštva BiH, uputio je Sudu BiH predlog za određivanje pritvora za osumnjičene Pakistance A. B. (25) i A.A.(26).

КРИЈУМЧАРИЛИ ЗЕМЉАКЕ: Тужилац тражи притвор за Пакистанце

foto: GP BiH

Ovu dvojicu Pakistanaca uhapsila je Granična policija BiH, prilikom krijumčarenja grupe od 13 ilegalnih migranata, koji nisu ispunjavali uslove za zakonit ulazak i boravak u Bosni i Hercegovini.

- Krijumčarenje migranata otkriveno je i sprečeno na širem području Zvornika, kada je u ranim jutranjim satima otkriveno plovilo na reci Drini, sa krijumčarenim migrantima -kaže mr Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH. Policajci Granične policije BiH, zaplenili su plovilo, priveli osumnjičene, nakon čega su ilegalne migrante, državljane Avganistana i Pakistana, saslušali i predali pod nadzor Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine.

Nakon privođenja i ispitivanja osumnjičenih, dežurni tužitelj uputio je Sudu BiH predlog za određivanje pritvora, “ jer se radi o stranim državljanima, koji bi odlaskom iz BiH postali nedostupni pravosudnim institucijama BiH”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)