RASTE BROJ KOVID POZITIVNIH TRUDNICA: Dr Slađana Mihajlovć - "Mislim da su se opustile"

Novosti onlajn

21. 03. 2021. u 10:51

NAČELNICA Bolnice za ginekologiju i akušerstvo Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović" Slađana Mihajlović kaže da raste broj kovid pozitivnih trudnica koje razvijaju sve teže kliničke slike.

РАСТЕ БРОЈ КОВИД ПОЗИТИВНИХ ТРУДНИЦА: Др Слађана Михајловћ - Мислим да су се опустиле

Foto: Printscreen/RTS

Doktorka Slađana Mihajlović kaže da se nastavlja borba protiv korona virusa i da je u Bolnici za ginekologiju i akušerstvo Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović" trenutno šest kovid pozitivnih pacijentkinja.

- Od početka godine rođeno je 25 zdravih beba od kovid pozitivnih mama. Tokom prošle godine smo ih imali 177, tako da raste broj kovid pozitivnih trudnica, što je veoma zabrinjavajuće - naglašava doktorka Mihajlović.

Ističe da su trudnice dosta ugroženije u odnosu na prvi i drugi talas epidemije.

- Mislim da su se opustile i da ih je lepo vreme izmamilo napolje i po kafićima. Teže su kliničke slike neminovno. Kod nas leže samo trudnice kojima je potrebna terapija kiseonikom i instravenska - objašnjava doktorka Mihajlović.

Kaže da se kovid pozitivne trudnice sa blažim simptomima pregledaju u kovid ambulantama po Beogradu.

- I mi imamo kovid ambulantu za trudnice, ordinira im se terapija i kontrolišu se. U slučaju da je za hospitalizaciju, onda se prima na bolničko lečenje - kaže doktorka Mihajlović.

Ističe da svako treba da radi svoj posao i da svi oko trudnica treba da se vakcinišu i da se čuvaju.

- Poštovanje mera je broj jedan. Kada se razbole i kada dođu kod nas, već su nešto propustili i napravili grešku - ističe doktorka Mihajlović.

Kaže da se između 24. i 34. nedelje trudnoće javlja najteža klinička slika kod kovid pozitivnih trudnica.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)