SRBIJA JE "ZAKLJUČANA": Stupile na snagu produžene "vikend mere", evo šta jedino radi (FOTO)

Novosti online

16. 03. 2021. u 21:27

VEČERAS u 21 čas zatvoreni su svi ugostiteljski objekti, kafići, restorani, barovi, tržni centri, bioskopi, muzeji, galerije, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, kladionice, kockarnice, dečje igraonice, teretane, vežbaonice, fitnes-centri, bazeni, baloni za sport...

СРБИЈА ЈЕ ЗАКЉУЧАНА: Ступиле на снагу продужене викенд мере, ево шта једино ради (ФОТО)

Foto Tanjug

Ne rade ni prodavnice, osim prodavnica prehrambene delatnosti.

Tokom sledećih dana na snazi će biti epidemiološke mere kao i prethodnog vikenda. Kako je vikend uobičajeno neradan, bitno je naglasiti da se mere zatvaranja ne odnose na preduzeća, fabrike i njihove interne organizacije rada i poslovne aktivnosti.

U uobičajenom radnom vremenu biće otvoreni svi šalteri državne uprave, pošte, banke, osiguravajuća društva, menjačnice…

Bitne napomene su da šalterska prodaja hrane u restoranima, kao ni šalterska prodaja kafe i pića u lokalima na šetalištima nije dozvoljena.

Foto: N. Živanović

OBJEKTI KOJI RADE

Identično kao i za vikend, objekti na koje se ovo ograničenje rada u narednim danima ne odnosi i kojima je dozvoljeno da rade i tokom vikenda su:

- Apoteke, ordinacije, laboratorije, stomatološke i veterinarske ordinacije, veterinarske apoteke;

- Trgovinski objekti u kojima se prodaju prehrambeni proizvodi, pijace, zelene pijace, prodavnice stočne hrane, pet šopovi...

Kako je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, na veterinarske ordinacije i apoteke, prodavnice stočne hrane i pet šopove ne odnose se ograničenja radnog vremena koje je radi suzbijanja epidemije danas doneo Krizni štab za zaštitu stanovništva od kovida 19. Ministarstvo navodi da je ovim subjektima dozvoljeno da rade i tokom vikenda, i ističe da će nadležni organi, inspekcijske službe i komunalna policija, vršiti strogu kontrolu poštovanja epidemioloških mera u narednim danima.

- Samostalni maloprodajni objekti u kojima se kupovina obavlja bez ulaska u objekat – kiosci i trafike;

Foto: N. Skenderija

- Objekti i radnje u kojima se pružaju usluge koje ne zahtevaju dugotrajno prisustvo korisnika i u kojima je kontakt ograničenog trajanja, poput obućara, staklorezaca, krojačkih radnji, stolarskih radnji, vulkanizeri, tehnički pregledi, auto-perionice, hemijska čišćenja...

- Benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva;

- Restorani i barovi u okviru hotelskih i drugih kategorizovanih smeštaja isključivo za goste koji imaju prijavljen boravak u tom hotelu;

- Sportski objekti za pripremu i održavanje registrovanih takmičenja u okviru nadležnih nacionalnih sportskih saveza.

Foto N. Fifić

RADNO VREME POŠTI

Kada su pošte u pitanju, treba znati da one pošte koje se nalaze u tržnim centrima neće raditi. Naime, kako je danas saopštilo JP Pošta Srbije, sve pošte, osim pošta u tržnim centrima, radiće po uobičajenom režimu rada.

Kako je saopštilo JP Pošta Srbije, u skladu sa najavljenim merama Kriznog štaba, od srede, 17. marta do nedelje, 21. marta, pošte u Srbiji, osim pošta i izdvojenih šaltera koji se nalaze u trgovinskim centrima, radiće po uobičajenom režimu uz striktno poštovanje propisanih mera zaštite. Navodi se da će pošte i izdvojeni šalteri u otvorenim i zatvorenim trgovinskim centrima u tom periodu biti zatvoreni.

(Srbija Danas)

Foto I. Marinković

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri