MINISTAR O ZAŠTITI SVEDOKA: Važan segment borbe protiv mafije kriminal

Tanjug

02. 03. 2021. u 15:55

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da će Ministarstvo nastaviti da ulaže u obuku i opremu pripadnika Jedinice za zaštitu, ističući da je zaštita svedoka jedan od najvažnijih segmenata borbe protiv organizovanog kriminala.

МИНИСТАР О ЗАШТИТИ СВЕДОКА: Важан сегмент борбе против мафије криминал

Foto: MUP Srbije

Posao policije u razotkrivanju organizovane kriminalne grupe ne završava se hapšenjem i skupljanjem dokaza, već značajnu ulogu u samom postupku imaju upravo pripadnici Jedinice koji čuvaju svedoke, istakao je ministar na sastanku sa komandantom i rukovodiocima ove jedinice.

"Borba protiv organizovanog kriminala zahteva maksimalnu posvećenost i angažovanje. Bez dobre zaštite svedoka, posebno u postupcima vezanim za organizovani kriminal, bez osiguravanja da svedoci neće biti zastrašivani i da će im se obezbediti lična sigurnost, nema efikasnog postupka", naveo je on.

Imajući u vidu značaj ove jedinice, MUP će nastaviti da ulaže u njihove obuke i opremu, jer se spremnost i jačina države u obračunu sa mafijaškim klanovima, između ostalog, ogleda i u sposobnosti da zaštiti svedoke u postupku.

Povodom 15 godina postojanja Jedinice za zaštitu, komandant Jedinice Goran Živković uručio je ministru Vulinu i direktoru policije Vladimiru Rebiću plakete, saopšteno je iz MUP-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije