GENERAL ĐUKIĆ PREBAČEN U BOLNICU: Hrvati pustili koronu u zatvor, nepravedno osuđeni Srbin zaražen

Novosti online

02. 03. 2021. u 11:03

ГЕНЕРАЛ ЂУКИЋ ПРЕБАЧЕН У БОЛНИЦУ: Хрвати пустили корону у затвор, неправедно осуђени Србин заражен

Foto: Printskrin

GENERAL JNA Borislav Đukić, koji je nedavno u prvom stepenu osuđen na 10 godina zatvora zbog lažnih navoda da je kriv rušenja brane Peruća 1993. godine, prebačen je iz splitskog zatvora u Klinički bolnički centar Split, javili su hrvatski mediji.

Dalmatinski portal navodi da je general iz zatvora u KBC prebačen juče zbog virusa korona, kao i da je prošle sedmice u zatvoru došlo do naglog širenja zaraze.

Ovaj portal navodi da je pre pet dana pozitivno bilo 30 pritvorenika i službenika, a sada je, prema podacima Ministarstva pravosuđa, pozitivnih čak 56 lica, od čega 41 pritvorenik.

- Jedna osoba lišena slobode hospitalizovana je u spoljnoj bolnici. Hospitalizacija je moguće povezana s pozitivnim testom na bolest kovid 19 - odgovorili su iz Ministarstva pravosuđa na pitanje zbog čega je Đukić prebačen u bolnicu.

Đukić se u splitskom zatvoru nalazi od 2016. godine. Na prvom suđenju za Peruću osuđen je na devet godina zatvora. Na ponovljenom suđenju dobio je godinu dana zatvora više.

General Đukić se već nekoliko godina nalazi u splitskom zatvoru i sudi mu se u Hrvatskoj za navodni ratni zločin i "miniranje brane Peruća", iako u tom trenutku nije ni bio na tom mestu, niti je imao ovlašćenja da tako nešto naredi!

Generalu Đukiću je onemogućeno da se brani, čak mu Hrvati nisu omogućili ni kopiranje preobimne dokumentacije optužbe bez naknade.

Hrvatski sud, po ugledu na njemu bratski Haški tribunal, koristi svedočenje jednog zaštićenog svedoka, a celo njegovo svedočenje je misterija za javnost.

Jedino što je poznato, jeste da se iz završnih reči može videti da je pomenuti svedok svedočio nepovezano i da se radi o lažnom svedoku.

General ima 73 godine i boluje od dijabetesa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

SvenSrb

02.03.2021. 12:12

Koliko je naše Elite Osuđeno na pravdi Boba. To nema nigde u Svetu??? To je samo uspio Ustaša Tito. koji je bio naš "najbolji Presednik" To može samo kod nas pametnih Srba????

Miki Zg

02.03.2021. 18:25

Svima je jasno i vrapcima na grani ,da hr. sudovi sude Srbima preko lažnih svjedoka ,kao što su radili Haški sudovi po nalogu Zapadnih zločinaca .Država Srbija bi trebala odlučno tražiti da nakon lažnih odluka svih dželata, osuđeni Srbi služe u srpskim zatvorima u Srbiji .Ovako Srbi u Hr, Bih-u ,Kosovu i Metohiji i širom svijeta imaju status zeca u divljini .Pitajte kapetana Dragana !