"POKRENI SE ISKORISTI ŠANSU": Završna konferencija projekta u organizaciji CEROB

Novosti online

01. 03. 2021. u 09:25

ПОКРЕНИ СЕ ИСКОРИСТИ ШАНСУ: Завршна конференција пројекта у организацији ЦЕРОБ

Foto promo

U NEDELJU: 28.02.2021. godine u prostorijama Megatrend Univerziteta organizovana je završna konferencija projekta „POKRENI SE – ISKORISTI ŠANSU“, koji je realizovao Centar za edukaciju i razvoj omladine Beograda (CEROB) uz podršku partnera Razvojne agencije Srbije, Privredne komore Srbije i Studentske konferencije univerziteta Srbije. Projekat je finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta.

Završnu konferenciju zvanično je otvorila gospođa Snežana Žugić v.d. pomoćnik ministra za omladinu, koja je izrazila zadovoljstvo postignutim rezultatima u uslovima pandemije i naglasila da će svaka prava inicijativa i dobra ideja koja je usmerena ka mladima uvek biti podržana od strane Ministarstva omladine i sporta.

Pored gospođe Žugić učesnicima su se obratili i Nemanja Jevtović u ime Razvojne agencije Srbije, doc. dr Srećko Bačevac sa Akademije ,,Dositej“ kao predstavnik predavača, predsednica Studentske konferencije univerziteta Srbije, Margareta Smiljanić kao i predstavnik mladih iz Republike Srpske, Nikola Bulović.

Foto promo

Rezultate projekta predstavio je predsednik Centra za edukaciju i razvoj omladine Beograda, Stefan Milić istakavši da je projektom obuhvaćeno oko 300 mladih, srednjoškolaca i studenata, od kojih je njih 170 prošlo programe obuka za preduzetništvo i obuke za kompetence za celoživotno učenje koje su mladima predavali eminentni stručnjaci iz akademske zajednice, javnog i privatnog sektora. Takođe je istakao da je u okviru projekta ,,Pokreni se -Iskoristi šansu“ 35 nezaposlenih mladih prošlo program stručne prakse u renomiranim kompanijama kao što su Nestle, Alo media sistem, Novosti, Birdseye, Barracuda, Gebrüder Weiss i dr, od kojih je 12 praktikanata dobilo posao u kompanijama u kojima su pohađali praksu, što ovaj projekat čini izuzetno uspešnim, posebno u uslovima pandemije izazvane virusom Kovid -19.

Na kraju svečanosti prvoj grupi praktikanata uručeni su sertifikati za uspešno završen program obuke iz oblasti omladinskog preduzetništva i povećanja ključnih kompetencija za celoživotno učenje.

U ime praktikanata , koji su uspešno prošli obuku i program stručne prakse govorile su Jovana Nikolić i Natalija Đurđević, ukazavši na značaj ovakvih projekata, gde se mladima pruža prilika za sticanje praktičnih znanja i veština , koje će im koristiti u daljoj karijeri. One su se zahvalile udruženju CEROB i Ministarstvu omladine i sporta istakavši svoj primer, kao pravi rezultat projekta, jer su one nakon završenog programa prakse dobile priliku da se zaposle i tu priliku su iskoristile.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)