ZAHVALNOST BORCIMA PROTIV KORONE: Ministar Stefanović obišao vojnu kovid bolnicu Karaburma (FOTO)

Novosti online

27. 02. 2021. u 15:51

ЗАХВАЛНОСТ БОРЦИМА ПРОТИВ КОРОНЕ: Министар Стефановић обишао војну ковид болницу Карабурма (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas vojnu bolnicu Karaburma.

Ovde se lekari i medicinsko osoblje i u ovom trenutku brinu i bore za zdravlje 84 pacijenta sa teškim simptomima kovid virusa. Stefanović se zahvalio pripadnicima vojnog zdravstva koji su angažovani u ovoj bolnici na neumornom i požrtvovanom radu i još jednom pozvao građane da se vakcinišu.

On je prilikom obilaska razgovarao sa komandantom vojne bolnice Karaburma pukovnikom dr Ivom Udovičićem i zaposlenima o uslovima njihovog rada i njihovom daljem unapređenju. Ministar Stefanović je istakao da su energija i srčanost lekara, medicinskih sestara i ostalih zaposlenih u borbi za zdravlje svakog pacijenta u ovoj bolnici za svako divljenje i poštovanje.

Kroz ovu vojnu ustanovu do sada je prošlo više od 1.900 kovid pacijenata u prethodnih skoro godinu dana, a vojna bolnica Karaburma specifična je po tome što se u nju šalju kovid pacijenti sa najtežim simptomima.

Ministar je prethodno obišao i patrolu vojne policije koja je zadužena za bezbednost vojne bolnice Karaburma, a koju su činili komandir stariji vodnik prve klase Aleksandar Ignjatović, vođa smene stariji vodnik prve klase Momir Jocović i mlađi vodnik Branko Pešić.

Stefanović se pripadnicima Petog bataljona Vojne policije zahvalio što su 24 sata na terenu bez obzira na vremenske uslove i što brinu o bezbednosti lekara, medicinskog osoblja i pacijenata, a patrolu je i iznenadio jer im je ovom prilikom doneo toplu kafu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)