DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Svima nam je dosta ovog virusa, raste broj zaražene dece (VIDEO)

Novosti online

26. 02. 2021. u 15:32

ДАРИЈА КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ: Свима нам је доста овог вируса, расте број заражене деце (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/Rade Prelić

SEDNICA Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa održana je jutros u 8 časova u Palati Srbija.

Kako je po završetku postalo poznato, za vikend će sve raditi do 14 časova, osim prehrambenih radnji i apoteka, medicniskih ordinacija i laboratorija. Pumpe će takođe posle 14 časova biti otvorene samo za točenje goriva.

Uslužne delatnosti će moći da rade do 20 časova, ali su detalji precizirani u 15 časova, na konferenciji Kriznog štaba.

Takođe, biće zatvoreni kafići i u svim ski-centrima - neće raditi uopšte, a na otvorenom do 14 časova. Predlog Kriznog štaba se šalje Vladi Srbije, a zvanična odluka će biti saopštena u 15 časova.

Doktorka Darija Kisić Tepavčević saopštila je roj odsoba koji su na današnji dan inficirani korona virusom. 

- Na današnji dan pozitivno je 3.339, od toga je u Beogradu gotovo trećina, potom niš, Novi Sad, Krtlajevo, Kragujevac, Vranje, Kruševac, ostali gradovi imaju manje od 50 slučajeva zaraze kovidom. U ustanovama sovijalne zaštite, od početka godine tu beležimo povoljniju epidmeiološku situaciju, i u ovom momentu je kovid potvrđen kod 144 korisnika, koji imaju blažu kliničku sliku - rekla je Kisić. 

Ona je saopštila nove mere: 

- Svi ugostiteljski objekti radiće od 6 do 14 nezavisno od toga da li imaju ili ne baštu. Nije moguć ni šalterski rad, već samo dostava posle ovog vremena. Što se tiče skijališta, za vikend će moći da rade samo ukoliko imaju uslugu na otvorenom - rekala je dr Darija Kisić Tepavčević, članica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa na današnoj pres konferenciji ovog vladinog tela.

Prema njenim rečima, neće biti mogućnosti rada ni na šalterima. Kako je dodala, akcenat kontrole biće u zimskim centrima.

Tokom vikenda će prehrambane prodavnice raditi do 20 sati. Krizni štab sastao se jutros i doneo odluku da tokom predstojećeg vikenda ugostitelji i tržni centri rade do 14 sati.

 - Svima nam je dosta ovoga virusa, i svi što pre želimo da se vratimo normalnom životu. Evidentno je da su se građani opustili, uprkos imunizaciji. Jasno se zna način inficiranja - rekla je Kisić i dodala

- Svi moramo da uložimo maksimalne snage kako bismo se spasili kovida. Ovo vreme je teško za sve nas. 

Kako je napomenula, nove mere odnsoe se samo na radno vreme.

Ona je rekla da će biti kritike, zašto nešto radi do 14h ili 16h, te da se virus prenosi 24 sata.

- On samo čeka našu slabost - napomenula je ona.

Dodala je da je najviše zaraženih u godinama od 20-60, što znači da je to radno sposobno stanovništvo.

- Raste i broj dece kod kojih je potvrđen virus, dodouše po pravilu sa blažim kliničkim slikama - kazala je Kisić Tepavčević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)