NATO DIGAO HELIKOPTERE IZNAD KOSMETA: Poleteli sa Slatine, nadletali Bondstil

Novosti online

25. 02. 2021. u 21:57

НАТО ДИГАО ХЕЛИКОПТЕРЕ ИЗНАД КОСМЕТА: Полетели са Слатине, надлетали Бондстил

Pripadnici KFOR / Foto Kosovo onlajn

MISIJA Kfor sprovela je na Kosovu i Metohiji letačku obuku u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, saopšteno je iz pres službe Kfora u Prištini.

Kako se navodi u saopštenju, vežba je bila usredsređena na standardizaciju procedura planiranja i izvršenja misije, letačkim vežbama i komunikaciji.

- Poletanje je izvršeno sa vojnog aerodroma Slatina, a nakon toga je izvršeno nadletanje baze Bondstil, Prizrena, Peći, aerodroma Slatina i Prištine, a sletanje je obavljeno u Glavnom Štabu Kfor. Vežba ima za cilj da ostane snažna vojna sila koja je spremna da deluje  protiv bilo kojih pretnji i da održava svoje kapacitete za izvođenje hitnih medicinskih letova za evakuaciju u svakom trenutku - ističe se u saopštenju.

Iz misije dodaju je vežba pokazala spremnost Kfora da garantuje bezbedno i sigurno okruženje, i da na efikasan način reaguje u skladu sa Rezolucijom SB UN 1244.

- Misija Kfor koju predvodi NATO je multinacionalni kontigent koji čini 27 članica i partnerskih zemalja. Stalna obuka i vežbe su neophodne da bi se osiguralo da svi kontingenti deluju na standardizovan način, obezbeđujući sposobnost Kfor da odgovori u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta Bezbednosti Ujedinjenih Nacija, na sve izazove za bezbedno i sigurno okruženje i slobodu kretanja na brz i efikasan način, bilo putem vazduha ili kopnom - kaže se u saopštenju.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

djordje

26.02.2021. 17:25

opet hitlerovi prijatelji okupirali Srpske zemlje. Sto kazu: Pa dokle vise? Znaci sad i ubuduce : Nikada vise nikakvi savezi i zajednicke drzave sa demonima... najcrnji je mrak pred zoru...