POČELA VAKCINACIJA ČETVRTOM VAKCINOM! U Belekspocentru od danas možete primiti i "AstraZeneku"

Tanjug

24. 02. 2021. u 13:24

ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА ЧЕТВРТОМ ВАКЦИНОМ! У Белекспоцентру од данас можете примити и АстраЗенеку

Foto: M. Anđela

NA punktu za vakcinaciju u "Belekspocentru" u Beogradu danas je počela imunizacija vakcinom" AstraZeneka" koja je pre dva dana stigla u Srbiju, izjavio je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

Vakcine "AstraZeneka" su u ponedeljak poslate u sve opštine, tako da građani sada imaju mogućnost da biraju da li žele da se vakcinišu vakcinama "Fajzer-Biontek", "Sputnjik V", "Sinofarm" ili "AstraZeneka".

- Srbija je jedna od retkih zemalja sa četiri različite vakcine. Odgovornom politikom koju vode predsednik Aleksadnar Vučić i Vlada omogućili smo luksuz koje druge zemlje nemaju - rekao je Nikodijević za Tanjug.

U Srbiji je, prema poslednjim podacima Vlade, izvršeno 1.263.111 vakcinacija protiv virusa korona, a 451.658 građana dobilo je drugu vakcinu.

Samo u Beogradu do sada je prvi dozu vakcine primilo više od 240.000 građana, a oko 129.000 i drugu, rekao je Nikodijević.

- Odziv građana je veoma dobar i imunizacija ide u dobrom smeru. Počeli smo od Sajma, gde je nakon tri nedelje počela revakcinacija, a u Belekspocentru počinje sledeće nedelje - rekao je Nikodijević.

Cepiva "AstraZeneka", 150.000 doza, stigle su u Srbiju u nedelju, juče ujutru stiglo je i 50.000 doza ruskog "Sputnjika V", a zatim i 46.800 vakcina "Fajzer-Biontek".

Nikodijević je dodao da vakcine u Srbiju stižu svake sedmice, u velikim količinama, tako da će svi koji se budu prijavili za imunizaciju na portalu eUprava dobiti termin za vakcinaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)