UPOZNAJTE FRANCUSKE UNIVERZITETE: Sajam za one koji žele da se školuju

V. Crnjanski Spasojević

12. 02. 2021. u 17:24

ONLAJN studentski sajam: upoznajte francuske univerzitete 2021. održaće se 17. februara od 10 do 18 sati na platformi www.studentskisajam.rs.

УПОЗНАЈТЕ ФРАНЦУСКЕ УНИВЕРЗИТЕТЕ: Сајам за оне који желе да се школују

Foto: EPA

On se dešava u jeku kampanje za dodelu stipendija Vlade Francuske za master 2 i doktorate u ko-mentorstvu za akademsku 2021/2022. godinu, kao i upisnih procedura francuskih visokoobrazovnih ustanova.

Kako navode u Francuskom institutu u Srbiji, sajam je plod saradnje sa "Kampus Frans", francuskom agencijom koja se bavi promocijom tamošnjeg visokog školstva i prijemom stranih studenata, i održava se u okviru tradicionalne regionalne manifestacije "Tourne des Balkans", koja je počela u Sofiji, u novembru 2020, a završava se u Beogradu.

Okupiće predstavnike francuskih univerziteta i prestižnih škola za biznis, menadžment, javnu upravu, film i TV, primenjene nauke, rudarstvo, hotelijerstvo, kulinarstvo, iz Pariza, Strazbura, Liona, Bordoa, Grenobla, Ruana... Studenti, srednjoškolci i njihovi roditelji moći će da prisustvuju vebinarima i neposredno stupaju u kontakt sa predstavnicima francuskih visokškolskih ustanova.

Francuska, inače, svake godine primi blizu 360.000 inostranih studenata. Sa 3.500 visokobrazovnih ustanova, 1.680 programa na engleskom jeziku, 270 doktorskih škola, multidiscplinarnim i inovativnim studijskim programima, nagradama i medaljama vezanim za naučna istraživanja, ona je jedna od tradicionalno popularnih destinacija za studente iz naše zemlje. Oko 700 srpskih studenata godišnje odabere je za početak ili nastavak školovanja. Vlada Francuske svake godine stipendira oko 40 najboljih srpskih studenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)