NISU SVAČIJA USTA ZASLUŽILA DA JEDU HLEB: Jezivo vređanje i monstruozne reči upućene detetu, samo zato što je - Rom! (VIDEO)

Novosti online

11. 02. 2021. u 21:22

POKRET Opre Roma Srbija je doneo odluku da reaguje povodom video snimka koji je nedavno objavljen na Jutjubu.

НИСУ СВАЧИЈА УСТА ЗАСЛУЖИЛА ДА ЈЕДУ ХЛЕБ: Језиво вређање и монструозне речи упућене детету, само зато што је - Ром! (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Podneće prijavu policiji, kao i povereniku za zaštitu ravnopravnosti protiv čoveka koji je u centru Beograda na gnusan način vređao i omalovažavao romsko dete.

Naime, na snimku koji je objavljen se čuje kako stariji sugrađanin u Knez Mihailovoj diskriminiše i vređa dete romskog porekla.

- Imaš li ti televiziju? Je*uckaš li šta, vi cigani se je*ete sa 5 godina? Ciganin, to treba ubiti. On čovek? Nisu svačija usta zaslužila da jedu hleb - priča ovaj stariji gospodin i negoduje što ga usput snimaju.

Kako su iz pokreta Opre Roma objasnili, stigao je odgovor MUP-a sa obaveštenjem da je izveštaj dostavljen Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu kao dopuna prethodno dostavljene prijave.

SNIMAK

SKANDALOZAN snimak možete da POGLEDATE KLIKOM OVDE

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Brankica Janković kaže za Espreso.co.rs kako pritužba koja je u medijima najavljena povodom konkretnog slučaja još uvek nije stigla.

- Na osnovu onoga što smo videli u prilogu, može se reći da je ovakvo ponašanje nedopustivo i za svaku osudu. Izjava da dečaka romske nacionalnosti „ treba ubiti“ ili da „nisu svačija usta zaslužila da jedu hleb“ je rasistička i duboko uznemiravajuća. Zabrinjavajuće je da još uvek postoji ovakav način razmišljanja kod pojedinih gradjana, a o kakvoj se povredi prava radi odlučićemo u konkretnom postupku po pritužbi, objasnila je Brankica.

 

(Espreso)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri