KORAK PO KORAK: Kako da predavanja, promocije knjiga i tribine pratite iz svog doma

V.N.

16. 01. 2021. u 11:17

КОРАК ПО КОРАК: Како да предавања, промоције књига и трибине пратите из свог дома

Foto V. N.

MNOGI kulturni centri, biblioteke ili naučne ustanove zbog trenutne situacije zakazane kulturne događaje ponovo su prebacili na onlajn program.

Svi koji žele da i pored toga prisustvuju nekom predavanju ili promociji knjige potrebno je samo da znaju u koje vreme se održava kao i posredstvom koje platforme je moguće pogledati program. Ako znate ove smernice, naučno predavanje, promociju knjige ili književno veče možete posetiti iz svog doma.

 KORAK 1

POŠTO uključite svoj računar, laptop ili tablet neophodno je da potom pokrenete i pretraživač preko kojeg posećujete internet-stranice (Google chrome, Mozilla...).

 KORAK 2

KADA otvorite pretraživač ukucajte ime stranice koja će puštati najavljeni događaj. Ako je to na primer stranica nekog Centra za kulturu, na primer "Centar za kulturu Grocka", ukucajte naziv i kliknite OK ili enter kako biste dospeli na ovu stranicu.

  KORAK 3

OTVARANJEM sajta, pojaviće se link preko kojeg ćete moći uživo da pratite prenos predavanja iz galerije centra. Pojedine kulturne ustanove ove linkove postavljaju i na svoje fejsbuk-stranice, pa ih možete posetiti i na toj adresi. Kada se pojavi link neophodno je samo da kliknete na njega i on će vas odvesti pravo u salu gde će program biti održan.

 KORAK 4

VEOMA je važno da znate tačno vreme kada se puštaju prenosi, jer u suprotnom ako dođete ranije na sajt pojaviće se opcija kao podsetnik za koji događaj je u planu da budu na repertoaru.

 KORAK 5

U ZAKAZANO vreme kada kulturne ustanove počnu sa prikazivanjem potrebno je samo da kliknete na opciju play kako biste uživali u izvođenju programa. Uživo praćenje predavanja uglavnom traje oko sat vremena i ne postoji opcija da premotate ili da vratite snimak unazad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)