PETKOVIĆ RAZGOVARAO SA NAČIĆIMA I JOLIĆIMA: Kancelarija za KiM najavljuje pomoć poplavljenim domaćinstvima na KIM

D. Z.

10. 01. 2021. u 15:25

POSLE poplava koje su usled izlivanja reka Sitnice i Drenice poplavile više srpskih domaćinstava u centralnom i tzv središnjem delu Kosmeta, odnosno u selima Kuzmin u opštini Kosovo Polje i Plemetini u opštini Obilić, Kancelarija za Kosovo i Metohiju najavila je pomoć ugroženim porodicama i saniranje štete.

ПЕТКОВИЋ РАЗГОВАРАО СА НАЧИЋИМА И ЈОЛИЋИМА: Канцеларија за КиМ најављује помоћ поплављеним домаћинствима на КИМ

Ilustracija/ Foto: D.Z.

Naime, kako ističu iz ove Kancelarije, direktor Petar Petković razgovarao je danas sa Nebojšom i Miljanom Načićem iz Plemetine kao i sa porodicom Jolić iz Kuzmina u Kosovu Polju, koja se takođe našla na udaru ove prirodne nepogode.

-Petković je želeo lično da se informiše o šteti koju su pretrpeli i upozna se na koji način Kancelarija može da im pomogne da saniraju posledice poplave. Izlivanjem reke Sitnice Načićima je poplavljeno dvorište, pomoćni objekat i podrum. Voda je uništila motorne kosačice za travu, zimnicu, zamrzivač sa hranom. Jolićima je voda poplavila deo domaćinstva, na mestu gde se izlila reka Drenica-navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM i dodaje da je direktor Petković preneo da će Kancelarija pomoći i Načićima i Jolićima i drugim porodicama koje su pogođene ovom prirodnom nepogodom.

-Situacija u srpskim sredinama je pod kontrolom, imamo nekoliko izolovanih slučajeva u kojima je poplava napravila probleme i to već rešavamo. Pomoći ćemo da se šteta sanira i to obećanje sam dao i porodicama s kojima sam razgovarao. Pratimo situaciju na terenu, naši ljudi su u kontaktu sa građanima za slučaj da je potrebno da reagujemo. Razgovarao sam i sa predsednicima opština na severu pokrajine, da budu u pripravnosti u slučaju izlivanja Ibra-preneo je Petar Petković direktor Kancelarije za KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)