PROTERAĆEMO VIRUS SA NAŠEG PODRUČJA: Doktor Kon optimistično o kraju epidemije, evo kada predviđa da će se to dogoditi

Novosti online

01. 01. 2021. u 22:35

ПРОТЕРАЋЕМО ВИРУС СА НАШЕГ ПОДРУЧЈА: Доктор Кон оптимистично о крају епидемије, ево када предвиђа да ће се то догодити

Foto: Printscreen

DOKTOR Predrag Kon bio je gost "Nacionanog dnevnika" na Televiziji Pink gde je istakao da u drugoj polovini godine možemo očekivati da korona bude potisnuta sa naših prostora.

- Ovo što sam video, čini mi se da smo bili disciplinovani. Mislim da će to biti dovoljno da nam se ne vrati i da ne krene naglo da nam se penje broj zaraženih. Imamo kontake pojedinačno i preko grupa, formalnih sastanaka nije bilo. Brojevi koji se smanjuju ukazuju na to da nema nečega što bi nas uznemiravalo - rekao je doktor Predrag Kon.

On je dodao da su veoma dobre vesti da se smanjuje broj hospitalizovanih osoba.

- Pred nama je period gde treba da imamo optimizam. Ono što možemo da kažemo, jeste da ćemo proterati virus sa ovih naših područja. Normalno to neće biti sutra, ali tamo u drugoj polovini godine će pošast biti potisnuta. Masovna vakcinacija je jedno od rešenja. Tu nema mnogo oklevanja, država garantuje za vakcine - rekao je dr Kon.

Kako je naveo, on se oseća dobro, nema temperaturu i da je odlično reagovao na vakcinu koju je primio.

- Osećaj sigurnosti i bebednosti ne može zameniti ništa. Oprez i optimizam su najbitniji. Želim svima sreće. zadovoljstva i skavlja u perspektivi. Imaćemo i Božić i još slava. Moramo da budemo strpljivi - zaključio je on.

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)