SRBIJA JE OVO ČEKALA: Lana Jovanović primila čuveni lek, porodica odahnula (FOTO)

Novosti online

28. 12. 2020. u 22:42

СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Лана Јовановић примила чувени лек, породица одахнула (ФОТО)

Foto privatna arhiva

LANA Jovanović, čija je neravnopravna borba za lek procenjen na 2,1 milion evra obeležila godinu na izmaku, i u kojoj je sa svojih nekoliko drugara tražila izlaz iz teške situacije, danas je primila Zolgensmu. Reč je o genskoj, skupoj i u našoj zemlji nedostupnoj terapiji.

Vest je podeljena na Instagram stranici Za Laninu životnu bitku pre oko sat vremena. Za to kratko vreme, već su hiljade ljudi podelili radost sa Laninim najbližima.

- Danas je Lana primila Zolgensmu. Dugo je sve ovo trajalo, toliko je sve bilo neizvesno, prepreke su se samo nizale. Stigli smo ovde 06. 12. Prvo je Lazar imao stomačni virus, pa onda Mita. Taman smo imali jedan dan kad smo svi bili zdravi, ali već sutradan Lanu je zahvatio isti stomačni virus. Tri dana stomačnog virusa i Lanu je savladao toliko da je dehidrirala i završila u Hitnoj. Od onda smo jedanaest dana bili u bolnici. Konačno smo u četvrtak, pre par dana svega izašli i evo danas konačno smo uspeli u onome za šta smo se svi borili zadnjih sedam meseci.

Dragi ljudi, hvala vam što ste bili uz nas, hvala vam što ste Lani pomogli i ostvarili naš san. Hvala za svagu empatiju, za svako ohrabrenje, za sveku lepu reč. Bez vas ne bismo uspeli, mogli bismo samo da sanjamo o svemu ovome. Sreća je ogromna, jos uvek nismo svesni da je to zaista to! Uspeli smo!

Konačno osećam olakšanje, konačno grč u celom telu popušta... Sad imamo pune ruke posla jer treba puno truda i rada da bismo Lanu postavili na noge tako da glavu gore, zasukaćemo rukave i svom snagom napred!

Veliki, najveći pozdrav od nas - obratili su se članovi Lanine porodice porukom na Instagramu.

Podsetimo, u ovoj borbi okušale su se još Sofija Markuljević, Anika Manić, Minja Matić i Oliver Pal Gajodi. Ovim redom, sve do poslednjeg koji još uvek čeka svojih 2,1 milion evra, devojčice su izvojevale svoje prve bitke. Sofija je prva primila lek, a sada i Lana.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

kragujevac

02.01.2021. 22:31

Nema govora treba pohvaliti darezljivost gradjana da mozda dignu na noge jedan zivot. Mozda bi trebalo obecati po 10 hiljada evra parovima koji za istu sumu novca nebi sprecavali zacece i nastanak 200 hiljada novih zivota.