PRAVE SE PODELE MEĐU ZAPOSLENIMA TOKOM EPIDEMIJE: Radnici imaju različit tretman u koroni

J. Ž. S.

25. 12. 2020. u 17:01

TOKOM drugog talasa pandemije prave se podele među zaposlenima, čime se stvara loša atmosfera u društvu koja može da dovede do opšteg bunta, smatra predsednik Saveza samostalnih sindikata Kragujevca Jugoslav Ristić.

ПРАВЕ СЕ ПОДЕЛЕ МЕЂУ ЗАПОСЛЕНИМА ТОКОМ ЕПИДЕМИЈЕ:  Радници имају различит третман у корони

Foto Depositphotos

On je upozorio da će takav nepravedan odnos prema delu zaposlenih stvoriti kod radnika kritički odnos i probuditi njihovu svest o moći.

- Zbog čega ta najbrojnija grupacija u svakom društvu, može uzeti stvar u svoje ruke - kaže Ristić.

- U Kragujevcu, privilegiju da rade od kuće, u drugom talasu, imaju samo radnici u državnoj i lokalnoj administraciji. Ostali su izloženi nedaćama i rizicima koje ova pandemija nosi, i to ponekad bespotrebno.

Prema njegovom mišljenju svaki dan stižu vesti da je neko od poznatih pozitivan ili u bolnici.

- Različit tretman radnika vidljiv je na primeru radnika u komunalnom sektoru, kada je njih više od 220, u decembru u jeku pandemije, ostavljeno bez posla i zaposleni su putem privremeno povremenih poslova, što im je donelo i umanjenje zarada od oko 9.000 dinara - ističe on. - Država iznajmljuje radnike, svoje građane, i sa tim ne smemo da se mirimo.

Ristić smatra i da će vakcinacija biti nepravedna.Naravno da su prioriteti zdravstveni radnici i starije osobe, ali ne smeju se zaboraviti ni radnici u trgovinama sa hilljdama kontakata dnevno ili oni koji su sa više stotina svojih kolega, svaki dan u zatvorenom prostoru - fabričkim halama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba