NOVI SISTEM PLATA TEK OD 2022: Pandemija odlaže reformu u javnoj upravi

J. Ž. S.

22. 12. 2020. u 22:14

NOVI sistem plata u javnom sektoru biće u primeni od januara 2022. umesto od 1. januara 2021. godine.

НОВИ СИСТЕМ ПЛАТА ТЕК ОД 2022: Пандемија одлаже реформу у јавној управи

Marija Obradović / Foto Tanjug

Uzrok novih rokova je složena epidemiološka situacija prouzrokovana pandemijom virusa korona tokom 2020, koja je dovela do dodatnog opterećenja u radu javnog sektora, istakla je Marija Obradović, ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu, obrazlažući u Skupštini Srbije četiri zakona u oblasti radnih prava i plata.

Kako je naglasila, imajući u vidu da je teško predvideti dužinu ovakve epidemiološke situacije, kao i posledice koje ona može prouzrokovati na nesmetano funkcionisanje celokupnog javnog sektora, predloženo je da se kao rok za početak primene navedenih zakona odredi januar 2022. godina.

- Prioritet i strateško opredeljenje Vlade i nadalje ostaje potpuna implementacija novog sistema plata u javnom sektoru, za koji su u prethodnom periodu postavljene dobre osnove - kazala je Obradovićeva, dodajući da je predloženo pomeranje obaveze sprovođenja konkursa za rad na određeno vreme na januar 2023. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...