NE KUPUJTE KUĆNE TESTOVE NA KORONU! Krizni štab upozorava građane - možete se povrediti, u pitanju je nesporazum

Novosti online

18. 12. 2020. u 16:08

POKRAJINSKI sekretar za zdravstvo Zoran Gojković apelovao je na građane da ne nabavljaju antigenske testove koji su se pojavili u apotekama, jer su oni namenjeni za privatne zdravstvene ustanove.

НЕ КУПУЈТЕ КУЋНЕ ТЕСТОВЕ НА КОРОНУ! Кризни штаб упозорава грађане - можете се повредити, у питању је неспоразум

Foto: Printskrin

Gojković je, na konferenciji za štampu, upitan za „kućne testove“ koji su se pojavili u apotekama, kazao da se radi o nesporazumu.

- Agencija za lekove dala je dozvolu za promet antigenstkih testova. Međutim, oni su isključivo i jedino planirani za kvalifikovano zdravstveno osoblje, privatne zdravstvene institucije. To nisu tetsovi za građane, odnosno samouzorkovanje brisa - objasnio je on i nastavio:

- Ja molim građane koji su kupili ili nabavili antigenske testove da ih ne uzimaju. Čak iako su sami uzeli bris, zbog nestručnosti mogu dobiti lažno pozitivan nalaz ili da se samopovrede. To nije za pojedinačnu upotrebu, i ponovo napominjem, ne zato što mi branimo to nekome, već zato što nije registrovano za tu svrhu i zato što može biti opasno. Inspekcije su na terenu, i utvrdiće ko je odgovoran za te propuste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!