"UVEK I SVUDA SU NA VISINI ZADATKA": Ministar Stefanović obišao Gardu Vojske Srbije

Novosti online

08. 12. 2020. u 21:10

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović obišli su danas Gardu Vojske Srbije u kasarni „Dedinje“ u Beogradu.

УВЕК И СВУДА СУ НА ВИСИНИ ЗАДАТКА: Министар Стефановић обишао Гарду Војске Србије

Foto: Ministarstvo odbrane RS

Ministar Stefanović istakao je da mu je velika čast što je obišao Gardu, jedinicu Vojske Srbije koja je prisutna u svakodnevnom životu građana Srbije, i koja u svom sastavu ima ljude koji su izuzetni profesionalci i glavni resurs ove jedinice.


- NJene pripadnike možemo da vidimo na brojnim manifestacijama i aktivnostima i u zemlji i inostranstvu. Oni dočekuju zvaničnike drugih zemalja, učestvuju na manifestacijama drugih država, poput parada kakve smo mogli da vidimo prethodnih godina, njihov Orkestar je svetski poznat... Pripadnici Garde, odnosno 25. bataljona Vojne policije, obezbeđuju i veliki broj vojnih objekata u Beogradu, ali i reprezentativne i druge strateške objekte koje čuvaju, logistički obezbeđuju i o kojima se staraju i brinu - rekao je ministar odbrane, dodajući da su pripadnici Garde uvek i svuda na visini zadatka.

Foto: Ministarstvo odbrane RS

 Ministar Stefanović istakao je da je reč o jedinici koja gaji tradiciju još iz vremena Obrenovića.

- Garda danas u svom sastavu ima ljude, koji su glavni resurs ove jedinice, koji su izuzetni, profesionalci i čine našu zemlju ponosnom. Moj posao je da im pomognem da u narednom periodu uložimo još sredstava kako bi bili još bolje opremljeni i osnaženi, a njihov da nastave da brinu o našoj zemlji kao što su to činili do sada - poručio je ministar Stefanović.

O stanju i ključnim zadacima ministra Stefanovića informisao je komandant Garde general-major Milomir Todorović, koji je predstavio i bogatu istoriju ove elitne jedinice. General Todorović uručio je ministru Stefanoviću jubilarnu Plaketu Garde povodom 190 godina od osnivanja te jedinice.


Tokom današnje posete, ministar odbrane obišao je taktičko-tehnički zbor opreme Garde Vojske Srbije i automobile i motocikle iz voznog parka te jedinice.

Stefanović je takođe obišao i Paraklis Svetog Đorđa i Spomen-sobu Garde i u spomen-knjigu upisao: "Uvek branite čast i obraz otadžbine Srbije, kao što to činite i danas. Neka je večna slava svim stradalim pripadnicima Garde, koji su svoje živote dali za slobodu i nezavisnost naše zemlje."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)