„NADAMO SE STABILIZACIJI NAREDNE NEDELJE“ Vučević o epidemiološkoj situaciji u Novom Sadu

Tanjug

07. 12. 2020. u 09:23

„НАДАМО СЕ СТАБИЛИЗАЦИЈИ НАРЕДНЕ НЕДЕЉЕ“ Вучевић о епидемиолошкој ситуацији у Новом Саду

Foto: Ž. Knežević

EFEKTI mera koje su preduzete tokom vikenda u cilju sprečavanja daljeg širenja korona virusa biće vidljivi u narednih pet do osam dana, a u Novom Sadu vidljivo je zaravnjenje situacije što se tiče visokog broja inficiranih, ali i dalje nema stabilizacije, izjavio je danas gradonačelenik Novog Sada Miloš Vučević.

Vučević je u uključenju za TV Prva rekao da veruje da će mere koje su preduzete tokom vikenda, a tiču se zatvaranja radnji ugostiteljskih i trgovinskih objekata, dati rezultata i da će doći do smanjenja broja zaraženih, i hospitalizovanih.

-U Novom Sadu vidimo jedno zaravnjenje situacije što se tiče inficiranih u visokim brojevima ali stabilazaciju još nemamo, i dalje je eksponencijalni rast i očekujem da taj trend preokrenemo i vidimo narednih dana pad broja inficiranih - rekao je Vučević.

Dodao je da se i dalje u Covid amblanti obavi oko 1.200 pregleda dnevno i da se otkrije oko 400 do 500 novoinficiranih na dnevnom nivou.

U subotu je, kaže, otvorena i privremena bolnica na novosadskom sajmu u kojoj je juče smešteno 30 pacijenata.

-Važno je da građani budu odgovorni i disciplinovani. Verujem da ćemo za pet do osam dana videti efekte mera - rekao je Vučević i dodao da je veći deo ugostiteljskih objekata tokom vikenda poštovao mere, ali da je bilo posla i za komunalnu miliciju i inspekciju jer je bilo primera da su ljudi sedeli u objektima koji su bili zaključani.

Vučević je naveo da je važno da mere budu dobro odmerene i da zdravlje građana nema cenu, ali i da se nada da će se sačuvati i ekonomija.

Podsetio je da se zakupcima poslovnog postora daju popusti, kao i olakšice za najugroženije sektore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)